Καρδίτσα: Απαρχή αγώνων η Γενική Απεργία της Τετάρτης

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα το μεσημέρι με αφορμή τη γενική απεργία της Τετάρτης από εκπροσώπους του τα Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. του  Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας  παρουσία και του μέλους της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Τάσου Αντωνόπουλου.

Να σημειωθεί ότι στην Καρδίτσα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της πόλης. Την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης ο εμπορικός σύλλογος Καρδίτσα θα κλείσει τα καταστήματα προκειμένου να συμμετέχουν και τα μέλη του

Ο κ. Αντωνόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του και τη χαρά, που η Καρδίτσα στην απεργία θα στείλει ενωτικό μήνυμα με τη συμμετοχή όλων των συνδικάτων των , εργαζόμενων, των σωματείων δίδοντας  τη μάχη απέναντι σε αυτήν την πολιτική που, όπως είπε, λεηλατεί ανθρώπους και εισοδήματα. «Δείξε μου τι νοσοκομείο έχεις, τι σχολείο για να σου πω τι πολιτισμό έχεις», είπε ο κ. Αντωνόπουλος, ο οποίος, προερχόμενος από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τόνισε στον τομέα αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πόσο ανάλγητα συμπεριφέρονται στους πολίτες που τη δύσκολη στιγμή της ζωής τους έχουν ανάγκη από ένα νοσοκομείο. «Η κυβέρνηση, επιφυλάσσει ιδιωτικοποιήσεις, ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, όπου οι πολίτες θα έχουν το γιατρό που θέλουν την ώρα που τον θέλουν αρκεί να βάλουν βαριά το χέρι στην τσέπη στα δημόσια νοσοκομεία». Ο τομέας της υγείας όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος θα έπρεπε να είχε εξαιρεθεί από τα μνημόνια, να είχε γίνει ένα μάθημα η πανδημία για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία. «Το μάθημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά είναι να στέλνει σε αναστολή εργαζόμενους, να μην αναπληρώνει τους 15-2000 εργαζόμενους που λείπουν από την πρώτη γραμμή της μάχης στα δημόσια νοσοκομεία, να αφήνει τα σχολεία στο χάλι τους . Το δόγμα της κυβέρνησης είναι οι ιδιωτικοποιήσεις….Ο πολίτης στη δύσκολη στιγμή της ζωής του δε θα έχει λύσεις. Θα έχει τον ιδιώτη και τις ασφαλιστικές εταιρείας και μια κυβέρνηση που θα «ντιλάρει» με την ενέργεια, με τα τρόφιμα, θα κάνει εκεί τα μεγάλα deal και θα έρχεται μετά από ενάμιση δυο χρόνια να λέει ότι ενδιαφέρεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνόπουλος αναφέροντας ότι το καλάθι του νοικοκυριού θα καταντήσει ανέκδοτο. Η Τετάρτη είναι η απαρχή των αγώνων κόντρα σε αυτούς που αποφασίζουν χωρίς εμάς για εμάς, κατέληξε.

Νωρίτερα ο Γραμματέας του ΝΤ Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ κ. Αποστόλης Ταξιάρχης είπε χαρακτηριστικά ότι κύριο ζητούμενο της απεργίας είναι όλοι να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από τον μισθό τους, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο 12 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν είδαν καμία αύξηση στο μισθό τους, αντίθετα οι περικοπές έφτασαν μέχρι και 40%.

Η Γ. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Δώρα Γούλα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενες και εργαζόμενους στη φτώχεια, ενώ την ίδια ώρα Κυβέρνηση, και κεντρικοί τραπεζίτες μας λένε ότι η αύξηση των μισθών δεν είναι αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Ως αντίμετρο προτείνουν τη συνέχιση της «εξόρυξης» πλούτου από τα πορτοφόλια των φτωχών, πλούτος που με άνεση παραδίδεται σε μικρό αριθμό κυρίαρχων πολυεθνικών, που εν συνεχεία τον αναδιανέμουν στους εαυτούς τους σε βάρος όλων εμάς. Τους απαντάμε ότι οι μισθοί δεν είναι η αιτία του πληθωρισμού. Οι εργαζόμενοι είναι για ακόμα μια φορά τα θύματα. Αποτέλεσμα της πολιτικής τους, να αυξάνονται οι υπάρχουσες ανισότητες, με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τα ευάλωτα άτομα να πλήττονται περισσότερο, να αυξάνεται η αισχροκέρδεια και να οδηγούν τον Ελληνικό λαό στη φτωχοποίηση. Η Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Νοεμβρίου θα στείλει για ακόμα μια φορά το μήνυμα πως «Η ακρίβεια τσακίζει». Η ακρίβεια μας αφορά όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες, νέες και νέους επιστήμονες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος