Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αντλιοστάσιο στην Μαγούλα Καρδίτσας και ξεκινά η κατασκευή του αντλιοστασίου στο ποταμό Μέγα στη Τ.Κ Προαστίου. Τα έργα επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, μαζί τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο και τον δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό. Πρόκειται για έργα στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με ΦΠΑ, με σκοπό την βελτίωση της καλλιέργειας και την αντιπλημμυρική προστασία 3.600 στρεμμάτων στις Τ.Κ Μαγούλας και Προαστίου. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις που διατίθενται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με σχέδιο και προγραμματισμό πραγματοποιούμε παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Το έργο αφορά την κατασκευή 2 αντλιοστασίων στη Μαγούλα και το Προάστιο του Δήμου Μουζακίου. Με τον τρόπο αυτό βοηθούμε στην αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών αυτών, βελτιώνουμε την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής, προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε λύση σε υπαρκτά ζητήματα, έτσι ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος. Σε μια δύσκολη περίοδο αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος των Θεσσαλών».
Από την πλευρά του ο κ. Β. Τσιάκος τόνισε: «Με το έργο αυτό προσπαθούμε να θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά περιοχές όπου στο παρελθόν είχαν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Πέρα από την προστασία των περιοχών στηρίζουμε τους παραγωγούς προστατεύοντας τις καλλιέργειες τους, καθώς και διασφαλίζουμε την οδική επικοινωνία, που διακοπτόταν μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα».
Ο κ. Γ. Κωτσός δήλωσε: «Επειδή τα έντονα καιρικά φιανόμενα είναι όλο και πιο συχνά, επιβάλλεται, να δώσουμε έμφαση στην αντιπλημμυρική προστασία ορισμένων ευαίσθητων περιοχών. Το συγκεκριμένο έργο θα ανακουφίσει την πολύπαθη περιοχή της Μαγούλας που με την παραμικρή νεροποντή πλημμύριζε. Πρέπει όμως και η Πολιτεία να δώσει έμφαση στα ζητήματα Πολιτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος