Καπνός από την πυρκαγιά της Εύβοιας σκέπασε το Βόλο – Στα ύψη τα μικροσωματίδια

Νέφος καπνού από την πυρκαγιά στην Εύβοια, έχει σκεπάσει όλο το Βόλο σταδιακά από χθες. Στη δορυφορική εικόνα φαίνεται η πλήρης έκταση του.Καπνός από την πυρκαγιά της Εύβοιας σκέπασε το Βόλο – Στα ύψη τα μικροσωματίδια

Ο καπνός αυτός ανέβασε τη συγκέντρωση σωματιδίων μεγέθους 2.5 μm αρκετά πάνω από τα αποδεκτά όρια όπως φαίνεται και στο διάγραμμα σήμερα Δευτέρα (7:42 π.μ.)

Καπνός από την πυρκαγιά της Εύβοιας σκέπασε το Βόλο – Στα ύψη τα μικροσωματίδια

Το κύριο αντικείμενο του GreenYourAir είναι η παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα στην πόλη του Βόλου και ειδικότερα η παρακολούθηση των μικροσωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 2.5 μικρομέτρων(PM2.5).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την ποιότητα του αέρα στην πόλη του Βόλου και να προστατευτούν (ειδικά οι ευάλωτες ομάδες πολιτών) σε περίπτωση που τα επίπεδα PM2.5 υπερβαίνουν τα επίσημα όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ημερήσιο όριο: 25μg/m3 και ετήσιο όριο: 10μg/m3). Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει μόνο ετήσιο όριο για τα PM2.5 το οποίο είναι 25μg/m3.

Η ομάδα του GreenYourAir σχηματίστηκε το Σεπτέμβριο του 2017 στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Γεώργιου Κ.Δ. Σαχαρίδη, στο πλαίσιο δύο ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων, του GreenYourMove και του GreenYourRoute.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος