Καλλιτέχνες στηρίζουν το συλλαλητήριο του Σαββάτου κατά της καύσης απορριμμάτων

Δηλώσεις στήριξης για το συλλαλητήριο κατά της καύσης απορριμμάτων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 5 Ιουνίου στην παραλία του Βόλου εξέδωσαν με ανακοινώσεις τους φορείς, συνδικάτα και σωματεία της περιοχής. Μεταξύ αυτών το Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας αλλά και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, η Ορέστεια Καρυδάκη-Νικολοπούλου, η Ευτυχία Φαναρώτου. Στήριξη με δήλωση του παρέχει και ο πρώην δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Στέφανος Φούσκης.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης αναφέρει μεταξύ άλλων:
Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες μου,
Μπροστά στο έγκλημα απέναντι στις ζωές μας, στις ζωές των παιδιών μας και στο περιβάλλον που βρίσκεται σε εξέλιξη με τη χρησιμοποίηση καυσίμων από απορρίμματα στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ στο Βόλο, θα βρίσκομαι μαζί σας στο συλλαλητήριο που οργανώνουν Σωματεία και Φορείς το Σάββατο 5 Ιούνη στην παραλία. Η ευαισθησία του καλλιτέχνη, «της καρδιάς του τα πάθη», μετριούνται πραγματικά μόνο, όταν συντάσσεται με τις καημούς και τις αγωνίες του λαϊκού κόσμου. Και ο λαϊκός κόσμος της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, δίκαια φοβάται και δίκαια αγωνίζεται για τα όσα σχεδιάζονται πίσω από τις πλάτες του. Η θέση μου είναι μόνο στο πλευρό του.
Πιστεύω ότι δε χωρά κανένας εφησυχασμός απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας εξαπατήσουν με τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»…
Η Ορέστεια Καρυδάκη-Νικολοπούλου αναφέρει:
Ο Βόλος, είναι η πρωτεύουσα της αξεπέραστης Μαγνησίας με τα καταπράσινα χρώματα των βουνών της και τα βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου και του Παγασητικού. Ο Βόλος είναι η πόλη μου. Η πιο όμορφη πόλη του κόσμου, με τη μακραίωνη ιστορία της από την αρχαιότητα, με τον εργατόκοσμο και τους αγώνες του να την έχει σημαδέψει ανεξίτηλα τα τελευταία 100 χρόνια. Η πόλη μας, αυλή των θαυμάτων για τις τέχνες, τους δημιουργούς της και τους διανοούμενους…
Τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή μας, με το σιγοντάρισμα των διαδοχικών Κυβερνήσεων, Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, επιχειρούν να αξιοποιήσουν τα επιτεύγματα της επιστήμης, τις μεγάλες ανακαλύψεις της χημείας, σε βάρος των πολλών και ως εργαλείο για τον πλουτισμό μιας οικτρής μειοψηφίας. Την ώρα που αυτές οι ανακαλύψεις θα έπρεπε να αξιοποιούνται για να γίνει καλύτερη η ζωή του λαού και για να ομορφύνει το περιβάλλον, για να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν πραγματικά ως άνθρωποι, μπαίνουν στην υπηρεσία του κέρδους, δηλητηριάζοντας τη φύση και ξεχύνοντας παντού τον αόρατο θάνατο των καρκινογόνων ρύπων…
 Η πραγματική επιστήμη, και όχι η «επιστήμη» που γίνεται μαιτρέσα της εξουσίας των πλουσίων, έχει ήδη δώσει εκκωφαντικές απαντήσεις για το αντίθετο.
Μπορούμε να σταματήσουμε το έγκλημα, πιστεύοντας στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού… Εμείς παίρνουμε θάρρος και απαντοχή από τα λόγια του σοφού μας ποιητή, του μπάρμπα Κώστα του Βάρναλη:
«Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο,
άιντε σύμβολο αιώνιο!
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς
θα ΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

Η Ευτυχία Φαναριώτη λέει μεταξύ άλλων:

Βρίσκομαι μαχητικά πλάι σας στη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνουν Σωματεία και Φορείς το Σάββατο 5 Ιούνη (7 μ.μ.) στην Παραλία του Βόλου, ενάντια στην καύση απορριμμάτων ως καύσιμα στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ.
Θεωρώ ότι ο καλλιτέχνης, για να λογίζεται πραγματικά ως τέτοιος, οφείλει να έχει πάντοτε σηκωμένες τις κεραίες του για κάθε ζήτημα που ταλανίζει τις ζωές των ανθρώπων του λαού, να αποτυπώνει τα βάσανα του στο έργο του και να παλεύει μαζί τους για να ομορφαίνει η ζωή…
Καλώ όλους τους συναδέλφους καλλιτέχνες, όλους τους ευαίσθητους συνανθρώπους μου στο Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή, να συμμετέχουμε όλοι μαζί στη μεγάλη κινητοποίηση του Σαββάτου 5 Ιούνη στην παραλία στις 7 το απόγευμα.

Ευτυχία Φαναριώτη
Ηθοποιός

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος