Κ. Τσιάρας: Αρχίζουν τα μεγάλα έργα ύψους 143 εκατ. ευρώ στο Ν. Καρδίτσας

Το πράσινο φως «άναψε» σήμερα η Βουλή, για την κατασκευή των μεγάλων έργων, ύψους 143 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».


Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν έργα υποδομής και οδοποιίας στους Δήμους Αργιθέας, Μουζακίου και Καρδίτσας, ενώ θα κατασκευαστεί και το νέο κτίριο που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας Μουζακίου.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν καθαρισμούς ρεμάτων – ποταμών, κατασκευή τεσσάρων νέων γεφυρών για την ασφαλή διέλευση του ποταμού Πάμισου σε δυο θέσεις και δυο τοπικά ρέματα, αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου που έχει πληγεί, μήκους 150 χλμ, εργασίες σταθεροποίησης πρανών και κατασκευή τοίχων αναχαίτισης καταπτώσεων.
Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης – Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ και μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής κ. Κώστας Τσιάρας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη κατασκευής των έργων, επισημαίνοντας τα εξής:
«Η κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή που η καταστροφική πλημμύρα έπληξε το Ν. Καρδίτσας, βρέθηκαν δίπλα μας και απέδειξαν εμπράκτως πως μας στηρίζουν.
Με σταθερά βήματα, η κυβέρνησή μας, σχεδίασε και υλοποιεί όλα εκείνα τα έργα υποδομής, που θα συμβάλλουν στην επούλωση των πληγών που άφησε πίσω του ο «Ιανός» και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή που με ταχείς ρυθμούς, δρομολόγησε αυτό το σημαντικό και μεγάλο έργο για την περιοχή μας
».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος