Κ. Παπανάτσιου: “Να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Βόλου”

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Παπανάτσιου ζητώντας την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βόλου με ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα και με την απαραίτητη ασφάλεια να εξυπηρετεί τους πολίτες τόσο ως εμβολιαστικό κέντρο όσο και στην αντιμετώπιση των καθημερινών περιστατικών.
Η πρώην Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει πως το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, πλην των καθημερινών υποχρεώσεων στα εξωτερικά ιατρεία, διενεργεί τουλάχιστον 370 εμβολιασμούς καθημερινά, σε δύο βάρδιες έως τις 22:00 με τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου μάλιστα από τις 5-12-2021 να επεκτείνετε σε επταήμερη.

Η κα Παπανάτσιου σημειώνει πως η άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει την πρωτοβάθμια υγεία με προσλήψεις έχει ως αποτέλεσμα στο Κέντρο Υγείας Βόλου σήμερα οι ιατροί παθολόγοι που στελεχώνουν και το εμβολιαστικό κέντρο να είναι μόλις τέσσερις, με τη μία ιατρό να εκτελεί παράλληλα διευθυντικά καθήκοντα, ενώ η μοναδική ιατρός με την ειδικότητα του πνευμονολόγου έχει μετακινηθεί από τις 10 Νοεμβρίου για να καλύψει ανάγκες στο Γ.Ν. Βόλου, χωρίς όμως να καλυφθεί από το Υπ. Υγείας το σοβαρό κενό που έχει δημιουργήσει η απουσία της.

Η Βουλευτής Μαγνησίας με βάσει τα παραπάνω ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό αν υπάρχει σχεδιασμός για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βόλου και κατ’ επέκταση του εμβολιαστικού του κέντρου με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και αν θα υπάρξει μέριμνα για την προσωρινή κάλυψη του κενού της ιατρού πνευμονολόγου που έχει μετακινηθεί στο Γ.Ν. Βόλου στην περίπτωση που ανανεωθεί η μετακίνηση της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος