Κ. Παπανάτσιου: Να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Νιτρορρύπανσης ο Δήμος Ρ. Φεραίου

H Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσε ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας επιστολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που αφορά την ένταξη της περιοχής του στο Πρόγραμμα «Μείωσης της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα» (Νιτρορύπανση).

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στην επιστολή του αναφέρει ότι αδικήθηκε στην προηγούμενη προκήρυξη του προγράμματος της Νιτρορύπανσης, ενώ ουσιαστικά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σε όλη την επικράτειά του με μόλυνση νερών από νιτρικά και ότι έλπιζε ότι θα αποκαθίσταται μέρος της αδικίας στη νέα Προκήρυξη του Προγράμματος. Παρόλα αυτά, με τη δημοσίευση της Προκήρυξης γίνεται αντιληπτό ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Στην αναφορά η κα Παπανάτσιου σημειώνει πως όπως και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου επισημαίνει η λίμνη Κάρλα, που βρίσκεται στην περιοχή του και αποτελεί το σπουδαιότερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων έχει ανάγκη προστασίας από την γύρω αγροτική δραστηριότητα. Τονίζει δε, ότι ο αποκλεισμός της περιοχής από τον εν λόγω Πρόγραμμα αποτελεί τεράστιο λάθος και αδικία εις βάρος των παραγωγών του Δήμου και θα δημιουργήσει συνθήκες που θα οδηγήσουν σε σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής.

Η πρώην Υπουργός ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξεταστεί το αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για ένταξη του στο πρόγραμμα της Νιτρορρύπανσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος