Κ. Μαραβέγιας: Ανοίγει ο «δρόμος» για την κατασκευή του Υδατοδρομίου Σκοπέλου

Δυνατότητα ανάπτυξης εγκαταστάσεων υδατοδρομίου αποκτά ο Λιμένας Σκοπέλου με τη Βεβαίωση Αποδοχής Τεχνικού Φακέλου του υδατοδρομίου που υπεγράφη  από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.  

Με τη συγκεκριμένη Βεβαίωση, η εταιρεία «Υδατοδρόμια Σποράδων Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία», που υπέβαλε το σχετικό αίτημα άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.

Σε δήλωσή του για τη θετική αυτή εξέλιξη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας τόνισε ότι «ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημιουργία μιας σημαντικής αναπτυξιακής υποδομής που θα συμβάλει στην ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού στη Σκόπελο και, κατ’ επέκταση, της τοπικής οικονομίας, προς όφελος των κατοίκων του νησιού».

Σημειώνεται ότι ανάλογες Βεβαιώσεις, που επιτρέπουν την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, έχουν χορηγηθεί στην Αλόννησο και στον Βόλο.

Με αφορμή τη χορήγηση Βεβαίωσης Τεχνικού Φακέλου στο υδατοδρόμιο της Σκοπέλου, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Η Σκόπελος, μετά τη Σκύρο και την Αλόννησο, γίνεται το τρίτο νησί των Σποράδων που αποκτά τη δυνατότητα ανάπτυξης εγκαταστάσεων υδατοδρομίου, μια υποδομή που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω τουριστική της ανάπτυξη και όχι μόνο. Πλέον, στις Σποράδες και στην Εύβοια, όπου έχουν ήδη αδειοδοτηθεί ανάλογες εγκαταστάσεις, διαμορφώνονται προϋποθέσεις βιώσιμων αεροπορικών συνδέσεων με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου».    

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος