Κ. Αγοραστός: Κίνδυνος να σταματήσουν έργα υποδομής – Γίνεται γέφυρα στις Άσπρες Πεταλούδες

Τον κίνδυνο να σταματήσουν παντελώς έργα υποδομών, γιατί οι εργολάβοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόστος κατασκευής και να μην βρίσκονται εργολάβοι να αναλάβουν νέα επέσεισε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός με αφορμή το ενεργειακό κόστος και την έλλειψη υλικών στην αγορά.

Ο κ. Αγοραστός υπέγραψε σήμερα συμβάσεις για τρία σημαντικά έργα στη Μαγνησία, όπως η γέφυρα στο χείμαρρο στις Άσπρες Πεταλούδες, αλλά και η αναπαλαίωση ενός τέμπλου Ι.Ναού στην Πορταριά και η συντήρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Ειδικότερα υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την κατασκευή μίας γέφυρας στις Άσπρες Πεταλούδες, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, η οποία θα αντικαταστήσει μία ιρλανδική διάβαση, όπου είχαν γίνει πολλά ατυχήματα. Η γέφυρα θα έχει μήκος 36 μέτρα και πλάτος 6μ. Θα γίνει διευθέτηση της κοίτης του ποταμού και σύνδεση με σωστό τρόπο με οδό Μενελάου Λουντέμη. Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο σε ένα χρόνο. Ο εργολάβος έδωσε έκπτωση 34%.

Το έργο θα παρέχει ασφάλεια στους περιοίκους, αλλά και τους εργαζόμενους στο Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες, που επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο, επισήμανε ο κ. Αγοραστός.

Επιπλέον σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την επισκευή του παλιού τέμπλου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Πορταριά. Ένα έργο προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Σημαντικό έργο γιατί το τέμπλο είναι πολύ παλιό και αποτελεί πολιτιστικό κειμήλιο.

Υπογράφηκε τέλος η σύμβαση, ύψους 70.000 ευρώ για την συντήρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Επίσης σύντομα θα δημοπρατηθεί η ανακατασκευή του Χιονοδρομικού Κέντρου στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του.

Κίνδυνος να σταματήσουν τα έργα

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί λύση στο θέμα του κόστους των υλικών και επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αιφνιδιαστεί αλλά τα χρήματα λείπουν. Τόνισε ότι τώρα προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελούν τα θέματα ενέργειας. «Θα πρέπει όμως να βρουν μια λύση», επισήμανε. Επίσης ανέφερε ότι δύο έργα υπογειοποίησης δικτύων στα Τρίκαλα δεν δέχθηκε κανένας εργολάβος να πάει να το αναλάβει,  και στη Λάρισα επίσης το έργο πάει για επαναδημοπράτηση. Επιπλέον σε αναμονή είναι για το πως θα χειριστούν στο θέμα της ολοκλήρωσης του έργου ύδρευσης στην Κάρλα ύψους 26 εκ. ευρώ που έχει περάσει τον προσυμβατικό έλεγχο. Τέλος επισήμανε, ότι θα πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία και να αυτοματοποιηθούν οι διαδικασίες εκτέλεσης ενός έργου.

Πέντε εκατομμύρια για επέκταση συμβάσεων εργαζομένων σε Νοσοκομεία

O κ. Αγοραστός ανέφερε, ότι “η περιφέρεια έδωσε περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση των συμβάσεων 570 εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, μέχρι το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για επικουρικό προσωπικό, 576 άτομα περίπου που είχαν προσληφθεί για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της covid-19. Eπιπλέον ενημέρωσε ότι το υπουργείο εργασίας θα επιδοτεί επιχειρήσεις να κάνουν παιδικούς σταθμούς μέσα στις επιχειρήσεις και να απασχολούν δύο άτομα για δύο χρόνια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος