Ημέρα Πειραμάτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Αυτήν την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου θα πραγματοποιηθεί η «Ημέρα Πειραμάτων», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Τα παιδιά μαθαίνουν πως μέσα από το πείραμα αποκτάμε τη γνώση για τα φυσικά φαινόμενα. Παρέχεται εξοπλισμός και φυλλάδια εργασίας για την πραγματοποίηση πειραμάτων.

Η κάθε ομάδα διαθέτει το δικό της εργαστήριο, με μικροσκόπια, προσωπικό εξοπλισμό και άλλα υλικά προκειμένου να πραγματοποιηθεί ορθά το κάθε πείραμα. Έννοιες όπως η βαρύτητα, η τριβή, η ταχύτητα, ο μαγνητισμός, οι πρώτες ύλες των καθημερινών μας υλικών εξηγούνται μέσα από το πείραμα και τη βιωματική μάθηση. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 80’ και το κόστος του είναι 10€.

Η ημέρα Πειραμάτων θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου) και οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 11:00-13:00. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6945313309.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος