Ολοκληρώθηκε η 17η Γιορτή Καρδίτσας

Array

Ολοκληρώθηκε η 17η Γιορτή Καρδίτσας«Η οικολογία είναι στάση ζωής». Αυτό ήταν το μήνυμα το οποίο έστειλε η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στο άλσος Παυσιλύπου, από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής). Η Γιορτή τελούσε υπο την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έγινε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου.
Επί ένα τετραήμερο, η Καρδίτσα βρέθηκε στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος με μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου που άφησε πίσω της όχι μόνον τις καλύτερες των εντυπώσεων αλλά και πολλά μηνύματα.

Η φετινή της θεματολογία αφορούσε τις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας και κατά τη διάρκεια της σχετικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, με εισηγητές καταξιωμένους επιστήμονες, αναδείχθηκε η ανάγκη εφαρμογής νέων μεθόδων καλλιεργειών φιλικών προς το περιβάλλον. Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, οι εναλλακτικές των συμβατικών, φιλοπεριβαλλοντικές μέθοδοι παραγωγής συντελούν στη δραστική μείωση της χρήσης χημικών σκευασμάτων, καθώς και στην εξάλειψη της ανεξέλεγκτης εφαρμογής καλλιεργητικών παρεμβάσεων. Μέσω των φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών καλλιέργειας διασφαλίζονται τόσο η υγεία του καταναλωτή όσο και η προστασία του περιβάλλοντος.Ολοκληρώθηκε η 17η Γιορτή Καρδίτσας
Με επιτυχία λειτούργησε και η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας στην οποία συμμετείχαν 40 εκθέτες με 46 συνολικά περίπτερα. Για άλλη μια χρονιά οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καταδεικνύοντας τη δυναμική του θεσμού.
Το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου προσέλκυσαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβανε το πρόγραμμα της Γιορτής. Μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αξιόλογες δράσεις, να παρακολουθήσουν σημαντικές ομιλίες και χρήσιμα εργαστήρια, να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τον τρόπο ζωής μας, αλλά και να ψυχαγωγηθούν με συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα.
Η Γιορτή ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, με τους διοργανωτές να ανανεώνουν πλέον το ραντεβού τους με το κοινό για του χρόνου το Σεπτέμβρη, στην 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλου και ΕΡΤ Λάρισας
ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ:
ΘΕΟΝΗ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό
ΧΟΡΗΓΟΙ:
– ΤΕΙ Θεσσαλίας
– Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:
– Πιστοποιητικός Οργανισμός ΟΞΥΓΟΝΟ από τα Τρίκαλα
– Αγρόκτημα Βασιλάκου
– Ευάγγελος Κατσαρός, πολιτικός μηχανικός

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος