ΙΚΑ Βόλου: 373.000 ευρώ ζημιά για τον ΕΦΚΑ από δράση επίορκων υπαλλήλων

Κοντά 373.000 ευρώ έχει κοστίσει στον ΕΦΚΑ η δράση επίορκων υπαλλήλων του ΙΚΑ Βόλου σύμφωνα με δεύτερο έλεγχο που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα. Εκτός από τις 292 χιλιάδες ευρώ ζημιά για το ΙΚΑ, που είχαν προκύψει από τον πρώτο έλεγχο, τώρα βρέθηκαν άλλες 80 χιλιάδες.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργείται στο Περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ – πρώην ΙΚΑ Βόλου – η Διοίκηση του Φορέα κάνει γνωστά, ότι κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ συνεχίζει την πραγματοποίηση ελέγχου στο υποκατάστημα Βόλου, από τον οποίο προέκυψε οικονομική ζημιά 292.473,78 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό, προστιθέμενο στα 80.000 ευρώ που είχαν διαπιστωθεί κατά το πρώτο στάδιο του ελέγχου, διαμορφώνει το ύψος της ζημιάς έως σήμερα, στο ποσό των 372.473 ευρώ.

Ο έλεγχος αφορά σε πληρωμές χρονικής περιόδου από το 2008 έως σήμερα.
Η έρευνα συνεχίζεται και θα ελεγχθούν όλοι οι τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος. Κάθε ποσό που καταβλήθηκε αχρεώστητα θα αναζητηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο από όσους παράνομα το έχουν εισπράξει.
Το ταμείο είναι καθησυχαστικό σχετικά με όσους ανησυχούν για τυχόν ατιμωρησία και επιστροφή των επίορκων και τους ενημερώνει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φορέα συνεδρίασε ήδη, έχοντας προγραμματίσει και τις επόμενες συνεδριάσεις.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση, από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου. Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ