Σημαντική εξέλιξη για την ειδική αγωγή στις Βόρειες Σποράδες σηματοδοτεί η ίδρυση ειδικού δημοτικού σχολείου στη Σκόπελο, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη κατά τη συνάντησή της με τη βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μακρή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και επικεντρώθηκε τόσο στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση όσο και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η γενική εκπαίδευση και η ειδική αγωγή. Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ενημέρωσε τη βουλευτή ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία ίδρυσης του ειδικού δημοτικού σχολείου στη Σκόπελο, με την κοινή υπουργική απόφαση να αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.
Η κ. Μακρή χαρακτήρισε την εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική για τις οικογένειες του νησιού, τονίζοντας ότι η δημιουργία της νέας σχολικής δομής αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας και συντονισμένων ενεργειών για την ενίσχυση της συμπερίληψης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε νησιωτικές περιοχές.
Παράλληλα, η βουλευτής μετέφερε στην υπουργό προβληματισμούς εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης της Μαγνησίας σχετικά με ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, όπως οι κρίσεις στελεχών, η κάλυψη κενών θέσεων και η ενίσχυση των διευθύνσεων εκπαίδευσης. Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι σχετικές απαντήσεις θα δοθούν μέσω επίσημων ανακοινώσεων του υπουργείου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι προτάσεις της κ. Μακρή για πιλοτικές δράσεις στη Μαγνησία, όπως η δημιουργία μαθητικών θεατρικών σκηνών και η αναβάθμιση των ΕΚΦΕ σε σύγχρονα κέντρα STEM, πρωτοβουλίες που, σύμφωνα με την ίδια, μπορούν να ενισχύσουν τις δεξιότητες και την εξωστρέφεια των μαθητών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος