Η ταινία “Joy” προβάλλεται δωρεάν ενόψει του Walkforfreedom

Η εθελοντική ομάδα του Ateam στον Βόλο, συμπράττει με την Κινηματογραφική κοινότητα των φοιτητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και προβάλλουν την ταινία “Joy”, με δωρεάν είσοδο προς όλους. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί ενόψει του 8ου περπατήματος για την ελευθερία, #WALKFORFREEDOM, και της πανευρωπαϊκής ημέρας για την καταπολέμηση του ανθρώπινου εμπορίου.

Υπόθεση της ταινίας: Η Joy είναι μία από τις χιλιάδες Νιγηριανές που έχουν καταλήξει στους δρόμους της Ευρώπης, φυλακισμένες στον φαύλο κύκλο του trafficking – όπου άλλες γυναίκες τελούν χρέη προαγωγού. Με τα χρήματα που βγάζει, συντηρεί την οικογένειά της στην Αφρική, αποταμιεύει για τη μικρή της κόρη που ζει στη Βιέννη, και ετοιμάζεται ν’ αποπληρώσει το χρέος της στη «Μαντάμ» της. Μόνο που η Μαντάμ δεν σκοπεύει να την αφήσει να φύγει, της αναθέτει την επίβλεψη μιας νεαρής ιερόδουλης και τη σταδιακή μύησή της σ’ αυτόν τον υπόγειο κόσμο, καθιστώντας τη θύμα και παράλληλα συνεργό.

Μια σκληρή, αναγκαία, εκ των ένδον ματιά σ’ αυτό το νέο αποικιοκρατικό σύστημα της παγκόσμιας ανισότητας· μια ταινία που αναγκάζει κάθε Ευρωπαίο πολίτη να βγάλει το κεφάλι από την άμμο και να συναισθανθεί όσους πασχίζουν για μια άλλη εκδοχή της «επιτυχίας». Η ταινία απέσπασε βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου ενώ, ακόμη, έχει σημειώσει άλλες 22 υποψηφιότητες και νίκες σε παγκόσμια φεστιβάλ και διοργανώσεις.

Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 6/10 και ώρα 21:30μμ στο Αμφιθέατρο Σαράτση (Θόλος Πανεπιστημίου-3ος όροφος).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος