Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας για την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας, στις 19 Απριλίου, παρουσίασε τις υποψήφιες και τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στο Νομό Καρδίτσας. Σε σχετικό δελτίο τύπου επισημαίνεται οτι για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων “Η συμμετοχή τους διαμορφώθηκε, σε ίσο ποσοστό γυναικών – ανδρών, σύμφωνα με την πρωτοπόρα πρόβλεψη του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινή παρουσία τους συνοδεύτηκε από χωριστές δηλώσεις σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών και κυρίως με τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας το λόγο, αλφαβητικά οι υποψήφιοι, δήλωσαν χαρακτηριστικά:

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας για την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών

Ο Κωνσταντίνος Αγόρης, δήλωσε ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ν.Δ. Αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις κρίσεις. Και όχι μόνο αυτό, τις γιγαντώνει κιόλας.  Αφήνει νοικοκυριά, επιχειρήσεις, πολίτες στο έλεος, με το ιδιωτικό χρέος να γιγαντώνεται, τα σπίτια μας να εκπλειστηριάζονται, τα λουκέτα να πέφτουν βροχή, την αισχροκέρδεια να καλπάζει. Ο νομός Καρδίτσας πλήρωσε ακριβά την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν υπήρξε καμία ώθηση ανάπτυξης και καμία αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας βρίσκονται στο έλεος των αλλεπάλληλων κρίσεων και του σχεδίου Μητσοτάκη για εκκαθάριση και του κλάδου τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι εδώ με πρόγραμμα, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο».

Ο Γιώργος Βαϊόπουλος  ανέφερε ότι «το όραμα μας έχει μόνο έναν σκοπό, την ανάπτυξη του νομού Καρδίτσας, μέσω της στήριξης του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής παραγωγής, με παραγωγή και τυποποίηση τοπικών προϊόντων, με αναγνωρισμένο όνομα και προέλευση από τον τόπο μας και με ενδυνάμωση των συνεταιρισμών, η περιουσία των οποίων θα περάσει στα χέρια των αγροτών· τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την κατασκευή υπόγειας άρδευσης με κλειστό σύστημα αγωγών και τη δημιουργία μικρών φραγμάτων και ταμιευτήρων, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στα χέρια των αγροτών και όχι των εταιρειών».

Η Χρυσούλα Κατσαβριά –Σιωροπούλου δήλωσε ότι «η κρίσιμη εκλογική μάχη που θα δώσουμε στις 21 Μαΐου θα καθορίσει τους όρους της ζωής μας για τα επόμενα χρόνια. Με σύνθημα και αρχή τη Δικαιοσύνη Παντού θα υπάρξουν λύσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας, του επιπέδου ζωής των πολιτών, της μεσοπρόθεσμης αλλά και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και στις αληθινές ανάγκες των ανθρώπων. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση με  τους νέους ανθρώπους , να μείνουν τα παιδιά μας  στη χώρα ,να μπορέσουν να δημιουργήσου, να κοιτάξουν το μέλλον τους με αξιώσεις, ν’ αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις,  την ανεργία, την εργασιακή επισφάλεια, την ακρίβεια και το δικαίωμα στην κατοικία».

Η Αγορή (Ρούλα) Κουκουμτζή, σημείωσε ότι «ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής, ήρθε η ώρα για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, με αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος, δίπλα στον πολίτη, με νέο ΕΣΥ, με ασφάλεια και προστασία για όλους και στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής παραγωγής ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης για το Νομό μας. Θα χτίσουμε, θα οικοδομήσουμε, δεν θα εκδικηθούμε. Θα βάλουμε κανόνες ισονομίας, αξιοκρατίας, λογοδοσίας με δικαιοσύνη παντού».

Ο Νίκος Μιχαλάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, η οποία θα φέρει  δικαιοσύνη παντού. Χρέος μας είναι να προστατεύσουμε την κοινωνία από την αισχροκέρδεια, την τραπεζική αυθαιρεσία, τα Funds που παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων καθώς και από τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας. Τώρα, είμαστε πιο ώριμοι, πιο έμπειροι, αλλά κυρίως πιο αποφασισμένοι από ποτέ! Και θα είναι η πρώτη φορά, που θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας χωρίς τις δεσμεύσεις μνημονίων».

Τέλος, η Αγγελική Τεντολούρη τόνισε ότι «για το νομό μας, στόχος είναι να μπορέσουμε κρατήσουμε τον νέο κόσμο στον νομό, στον τόπο του και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και τα κίνητρα ώστε να επιστρέψουν και αυτοί που έφυγαν. Επιβάλλονται ο ανασχεδιασμός του μοντέλου ανάπτυξης με κορμό τον πρωτογενή τομέα, σε συνδυασμό  με ειδικά προγράμματα επενδύσεων και στον Τουρισμό και σε έργα Υποδομής ώστε να προσελκύσουμε κονδύλια όχι μόνο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και Επενδύσεων και Τουρισμού, η ενεργειακή αναβάθμιση μέσω ενεργειακών κοινοτήτων στο νομό και η στήριξη δημόσιας υγείας και παιδείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος