Η μουσική συναντά την φύση στο Θέατρο Αλώνι Πηλίου

Λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουμε και φέτος, το Φεστιβάλ στο Θέατρο Αλώνι αφού έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κοινού και των καλλιτεχνών, τροποποιεί το αρχικό πρόγραμμά του και  θα πραγματοποιήσει τρεις εξαιρετικές μουσικές βραδιές. Αρχικά, φιλοξενεί τέσσερις ιδιαίτερους σολίστ πιάνου υψηλής δεξιοτεχνίας, στα πλαίσια του καθιερωμένου πλέον θεσμού “Piano στο Αλώνι”. Την Παρασκευή 6 Αυγούστου οι δύο σολίστ Ναταλία Γιαννάκη και τον Sebastian Salvatera και το Σάββατο 7 Αυγούστου η Ειρήνη Παπαδοπούλου και η Carla Sgoifo. Θα ερμηνεύσουν μεταξύ άλλων Μπετοβεν, Σοπέν, Ραχμάνινοφ, Μπαχ, Ντεμπισύ, Ραβέλ, κ.α

Tο 2015 το Θέατρο Αλώνι ξεκίνησε ένα πολύ σημαντικό θεσμό, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί, το διήμερο φεστιβάλ πιάνου, «Piano στο Αλώνι», με διεθνώς βραβευμένους σολίστ πιάνου. Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε εξαίρετους πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τους, να μοιραστούν με το κοινό την εξαιρετική ακουστική του  Θεάτρου, και να απολαύσουν όλοι μαζί την πανοραμική θέα στον πανέμορφο “νυχτερινό” Παγασητικό. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά, καθώς η μουσική ταυτότητα του τόπου μας έχει μέχρι και σήμερα εξοικειώσει τους κατοίκους με την ευρωπαϊκή μουσική, Τότε κάθε αρχοντικό διέθετε το δικό του πιάνο.

Σε συνέχεια της εικαστικής έκθεσης-δρώμενο «Δονήσεις συνείδησης» του Γιώργου Τριανταφύλλου το 2019 στην Αθήνα με ηχοπαραγωγά γλυπτά έργα μικτών τεχνικών, τα οποία θεωρούμενα ως άχρηστα αντικείμενα επαναχρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη και, μέσω της τέχνης, αποκτούν μια νέα χρήση, ο καλλιτέχνης επιστρέφει με τη συναυλία-περφόρμανς “Ηχοτοπία” στο Θέατρο Αλώνι στις 20 Αυγούστου 2021. Τα μουσικά γλυπτά του παίρνουν ζωή στα χέρια των γνωστών για την αυτοσχεδιαστική ευελιξία και συνθετική ευρηματικότητά τους Solis Barki– (ιδιόφωνα γλυπτά) και James Wylie (άλτο σαξόφωνο).

«Δεν είμαι ούτε οργανοποιός, ούτε κατασκευαστής μουσικών οργάνων…» δηλώνει ο Γιώργος Τριανταφύλλου. «Τα μουσικά γλυπτά προέκυψαν από την έρευνά μου εδώ και 20 χρόνια πάνω στις δονήσεις του σύμπαντος και τις δονήσεις του Εαυτού και την εναρμόνισή τους με τον ψυχικό κόσμο του Ανθρώπου. Η απομάκρυνση του Ανθρώπου από της κοσμικές αρχές φοβάμαι πως έγινε η αιτία της αγωνίας που ζούμε σήμερα για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην τελευταία συναυλία, διοργανώνεται μια εύκολη πεζοπορία προς το θέατρο μέσα από το παραδοσιακό καλντερίμι που ενώνει τα χωριά του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Γεωργίου για όσους από τους θεατές επιθυμούν να απολαύσουν μια μοναδικού φυσικού κάλους διαδρομή μέσα στην πλούσια φύση του Πηλίου. Το καλντερίμι αυτό, παραδοσιακά χρησίμευε στο πέρασμα των αιώνων για εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγές.

Η ανταπόκριση του κοινού στις συναυλίες του θεάτρου τα τελευταία χρόνια ήταν μεγάλη, γι’αυτό το Θέατρο Αλώνι συνεχίζει να υπηρετεί με αφοσίωση εξίσου την τέχνη και τη φύση. Η επιθυμία του διοργανωτή κ. Γιώργου Τριανταφύλλου είναι σταδιακά οι θεατές να μπορούν να φτάνουν στις εκδηλώσεις του Θεάτρου ακολουθώντας τα καλντερίμια που ενώνουν τα γύρω χωριά. Άλλος ένας λόγος για να περιμένουμε με ανυπομονησία την καλλιτεχνική σεζόν του Θεάτρου Αλώνι!

Γενική είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις: 10 ευρώ

Εθνική τράπεζα αρ. λογαριασμού GR9301101090000010944040251 (ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΛΩΝΙ)

Παρακαλούμε κατά προτίμηση να είναι η κατάθεση από Εθνική Τράπεζα για να μην επιβαρυνθούμε τις κρατήσεις

ΠΡΟΑΓΟΡΑ-κρατήσεις: Μετά την κατάθεση αποστέλλετε στο email theatroaloni95@gmail.com ημερομηνία εκδήλωσης,  αριθμό ατόμων, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο.

Άγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο

Πληροφορίες

6973339142  Γιώργος Τριανταφύλλου

2428 094211

ώρα άφιξης 20.20 μ μ

ώρα έναρξης 21.00μ.μ

www.theatroaloni.gr

Υ/Γ Μετά από ελαφρό ατύχημα που είχε ο Κώστας Θεοδώρου στη Γερμανία θα τον αναπληρώσει ο δεξιοτέχνης κρουστός Solis Barki

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος