Η Mediterranean Gas σχεδιάζει τη δημιουργία πλωτής δεξαμενής LNG στο Βόλο μέσα στο 2024

Μέσα στα αναπτυξιακά σχέδια Mediterranean Gas είναι η δημιουργία μιας νέα πλωτής δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βόλο, σχέδιο που θα έχει ολοκληρωθεί το 2024.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εκφράστηκε χθες δημόσια, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρεία και στην οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ότι βρίσκεται σε αναζήτηση νέας τοποθεσίας στο νομό Μαγνησίας, επισημαίνοντας  ότι το λιμάνι του Βόλου δεν αποτελεί πλέον την πρώτη επιλογή της, μετά τις  αντιδράσεις που ανέκυψαν τους τελευταίους μήνες τόσο από τους πολίτες του Βόλου, όσο και από το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται ο λιμένας Βόλου.

Η εταιρεία ήδη προσανατολίζεται στην  αναζήτηση νέων θέσεων και μία από τις περιοχές που αξιολογούνται είναι λίγο έξω από το λιμάνι στην περιοχή Σωρού, εκεί που βρίσκεται και ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης.

Ο  διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και πρώην στέλεχος της Jet Οil κ. Βασίλης Πετκίδης, ως ομιλητής της εκδήλωσης τόνισε ότι ο σχεδιασμός του έργου προχωρεί με στόχο να τεθεί σε λειτουργία το α΄ τρίμηνο του 2024. Όπως είπε έως το τέλος του έτους θα ληφθεί η τελική επενδυτική απόφαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος