“Η ματιά το καθενός”-Μία παρουσίαση βιβλίου αλλιώς

Το Ίδρυμα εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή και οι εκδόσεις Οδός Πανός παρουσιάζουν τη συλλογική εικαστική έκθεση με τίτλο “Η ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ”.

Υπό τη διοργάνωση της Βολιώτισσας λογοτέχνιδας Ελένης Οικονόμου και τον συντονισμό της μεταφράστριας και cultural events coordinator Τζίνας Καρβουνάκη, η έκθεση αυτή ενσωματώνει έργα 46 σημαντικών Ελλήνων εικαστικών, οι οποίοι εμπνέονται και ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας τη δική τους καλλιτεχνική πυξίδα, αλλά έχοντας αφετηρία ένα κοινό λιμάνι που τους ενώνει: το βιβλίο “Καρχαρίες και Ελέφαντες” (Ελένη Οικονόμου, Εκδόσεις Οδός Πανός, 2022).

Στόχος αυτής της πρωτότυπης καλλιτεχνικής εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του βιβλίου, η οποία θα φανερώσει το λογοτεχνικό πόνημα και συνάμα θα αναδείξει τη μοναδικότητα του κάθε καλλιτέχνη, ο οποίος εκφράζοντας το αποτύπωμα που τού άφησε η ανάγνωση μέσα από το έργο του, θα περάσει το δικό του προσωπικό μήνυμα για τη σκληρότητα, τη βάναυση εργατική εκμετάλλευση, την ξενιτιά, την αδικία, τον πόνο, την αγάπη.

“Η ματιά το καθενός”-Μία παρουσίαση βιβλίου αλλιώς

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι εικαστικοί:

Κωνσταντίνα Εμμανουέλα Αγγελοπούλου, Χρίστος Αγγελόπουλος, Γιώργος Αναστασιάδης, Μαρία Αργυρακοπούλου, Μαργαρίτα Βασιλάκου, Παντελής Βλασίου, Ευρυδίκη Μαρία Βεντούρη, Stella Caviart, Γιαγκούλη Στέλλα, Κατερίνα Γραφανάκη, Άννα Δαμά, Κωστής Δάρας, Γιάννης Διαλινός, Γεωργία Ζηρούνη, Νίκη Ζηρούνη, EfiFunck, Θεοδώρα Κοκκίνου, Κωνσταντίνος Κομνηνός, Αλεξία Κουδιγκέλη, Angel Kourkoulou, Φίλιππος Κούτρικας, Ιωάννα Λιγνού, Αγγελική Λούκα, Χρυσάνθη Μαγγίδη, Εβίνα Μακρή, Δώρα Μάντσου, Αριάδνη Μεσογείτη, Ορφέας Μπάτσιος, Μαρία Μούτσου, Νίκος Οικονομίδης, Άννα Οικονόμου, Ηρώ Οικονόμου, Ιωάννα Παληοκώστα, Γιώργος Πάλλης, Ιώ Παπά, Ελένη Παπαγιαννοπούλου, Φωτεινή Παππά, Ελένη Πολιτοπούλου, Βίκυ Σαμουηλίδου, Γιάννης Στεφανάκις, Φιλία Τζιεράκη, Vasiliki Theou, Τάνια Τρεπεκλή, Κερασία Τουλιάτου, Μαρία Τσιτσάνη, Αθηνά Χατζή.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από 22/09/2023 έως 07/10/2023 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή. Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ., στην αυλή του ΙΕΤΤ θα γίνει η παρουσίαση του μυθιστορήματος.

“Η ματιά το καθενός”-Μία παρουσίαση βιβλίου αλλιώς

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η μεταφράστρια και cultural events coordinator Τζίνα Καρβουνάκη, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Τάσος Λέρτας και ο ζωγράφος Νίκος Οικονομίδης.

Ακόμη, η καθηγήτρια κλασσικής κιθάρας Ευαγγελία Γκατζή, με δύο μουσικά κομμάτια της επιλογής της, θα ταξιδέψει τους ακροατές στην ξενιτιά και το εργοστάσιο Υφαντουργίας Triangle Waist, ενώ η καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών Άννα Βογιατζή μαζί με τον καθηγητή βιολιού Δημήτρη Δεμελή θα ερμηνεύσουν τη μελωδία «Περιστεράκι μου», μια μουσική σύνθεση της συγγραφέως που ξεπηδά απ’ τον βίο των ηρώων. Τέλος, η ηθοποιός Βικτωρία Καρακάσογλου θα μεταφέρει το κοινό στον διαταραγμένο κόσμο της κυρίας Τσέτκιν, που θρηνεί για την κόρη της, μέσα από μια μοναδική ερμηνεία θεατρικού μονολόγου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Η ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ», η λογοτεχνία, η ζωγραφική, η χαρακτική, η γλυπτική, το θέατρο κι η μουσική θα ενωθούν σ’ ένα ωραίο πάντρεμα τεχνών.

Σύλληψη και Επιμέλεια: Οικονόμου Ελένη

Συντονισμός: Τζίνα Καρβουνάκη

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ 18, ΚΗΦΙΣΙΑ, 145 62

ΤΗΛ: 2108019975, email: info@iett.gr

Καθημερινά (εκτός Κυριακής και Δευτέρας) 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος