Ι. Λαλιώτου: Βούληση των πανεπιστημίων η δια ζώσης διδασκαλία και έρευνα

«Η βούληση των πανεπιστημίων είναι, αφού ολοκληρώσουμε την εξεταστική του Σεπτεμβρίου εξ’ αποστάσεως, να επιστρέψουμε στην διά ζώσης διδασκαλία και έρευνα. Σχετικές αποφάσεις άλλωστε έλαβαν οι σύγκλητοι των πανεπιστημίων μεταξύ των οποίων και η δική μας στο τέλος Ιουλίου», δήλωσε η αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ιωάννα Λαλιώτου, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Υπενθύμισε ότι σχετική εισήγηση έκανε και η σύνοδος των πρυτάνεων
προς τους αρμόδιους φορείς και αναμένονται βασικές οδηγίες για το πως θα γίνει αυτό. «Η απαραίτητη προϋπόθεση που τέθηκε ήταν ο εμβολιασμός των μελών της επιστημονικής κοινότητας και έχουμε προτρέψει καθηγητές, υπαλλήλους και φοιτητές να εμβολιαστούν εγκαίρως. Οι ακριβείς αποφάσεις αφορούν βέβαια την πολιτεία». Τέλος η κ. Λαλιώτου τόνισε ότι από τη στιγμή που θα καταστεί εφικτή η δια ζώσης διδασκαλία και έρευνα δεν θα ισχύει παράλληλα η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τι εισηγήθηκε η Σύνοδος των Πρυτάνεων

Η Σύνοδος εισηγείται τη διεξαγωγή των μαθημάτων, εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικής άσκησης δια ζώσης από το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022. Με στόχο την ασφαλή επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, η Σύνοδος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Κατά συνέπεια προτείνει: (α) να εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας άμεσα ΚΥΑ για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2021 παρόμοια με αυτή που εκδόθηκε για τον Ιούνιο 2021 (δυνατότητα καθορισμού από την Σύγκλητο κάθε Ιδρύματος του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων) (β) το χειμερινό εξάμηνο να διεξαχθεί δια ζώσης με εκπαιδευτικό προσωπικό και εκπαιδευομένους εμβολιασμένους. Επίσης η Σύνοδος χαιρετίζει την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για δημιουργία κέντρων εμβολιασμού στα Πανεπιστήμια προκειμένου να αυξηθεί το συντομότερο δυνατόν το ποσοστό εμβολιασμού της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος