Μια πρώτη δράση εξωστρέφειας και σύνδεσης με την επιχειματική και γαστρονομική δράση της περιοχής
Ο θαλάσσιος πλούτος του Παγασητικού και η γαστρονομική ταυτότητα του Βόλου βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε σήμερα στην Ιχθυόσκαλα Βόλου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Love Your Local Market – Αγαπώ την Αγορά μου».
Η δράση, που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. και την Ιχθυόσκαλα Βόλου, ανέδειξε τον ρόλο της τοπικής αλιευτικής παραγωγής ως βασικού πυλώνα της γαστρονομίας, της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ζωής της περιοχής.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία της ιχθυόσκαλας, ενός κρίσιμου κρίκου στην αλυσίδα διακίνησης αλιευμάτων, που τροφοδοτεί καθημερινά επαγγελματίες της εστίασης και της αγοράς με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν γευστικές δοκιμές ψαριών και θαλασσινών, παρουσιάσεις συνδυασμών φαγητού και κρασιού, καθώς και δοκιμές τοπικών οίνων και τσίπουρου, αναδεικνύοντας τη στενή σχέση της θάλασσας με την τοπική γαστρονομική παράδοση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στη συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση, προβάλλοντας προϊόντα και υπηρεσίες που συνδέονται άμεσα με τη γαστρονομική ταυτότητα του Βόλου. Με τη συμμετοχή επιχειρήσεων εστίασης, οινοποιίας, ζαχαροπλαστικής και καφέ, η εκδήλωση λειτούργησε ως πεδίο συνεργασίας και εξωστρέφειας για την τοπική αγορά.

Οι διοργανωτές υπογράμμισαν ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι να φέρει το κοινό πιο κοντά στις τοπικές αγορές, να αναδείξει την αξία των φρέσκων προϊόντων και να ενισχύσει τη σύνδεση της παραγωγής με την κατανάλωση, προβάλλοντας παράλληλα την Ιχθυόσκαλα Βόλου ως σημείο αναφοράς για τον αλιευτικό και γαστρονομικό πλούτο της περιοχής.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος