Η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου σε προσωρινή αποθήκευση

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθεια μετάδοσης της γνώσης για τη φυσική ιστορία της περιοχής μας όλα αυτά τα χρόνια. Χθες το απόγευμα Τετάρτη 13-7-2022 οι επιστήμονες του Μουσείου ξενάγησαν για τελευταία φορά πάνω από 300 άτομα στην έκθεση του Μουσείου που λειτουργεί από τις 8-7-2012 σε αυτόν τον χώρο στην οδό Μικρασιατών 1.

“Τα μέλη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον κόσμο που στήριξε τις δράσεις του Μουσείου με κάθε τρόπο και συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα, στις εκδρομές, στις ημερίδες και στα εργαστήρια που διοργανώθηκαν αυτά τα δέκα χρόνια. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο οποίος είναι ο μόνος μέχρι στιγμής από τους βουλευτές Μαγνησίας που επισκέφθηκε την έκθεση και κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για το ακίνητο επί της οδού Λαρίσης 215 (πρώην ΑΝΕΜ).

Η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου σε προσωρινή αποθήκευση

Αναμένουμε τις κινήσεις και των υπόλοιπων ταγών και φορέων της Μαγνησίας που μπορούν να διαθέσουν κάποιον χώρο για να εκτεθούν τα στοιχεία της φυσικής ιστορίας του τόπου μας. Σε αντίθετη περίπτωση τα ορυκτά, τα πετρώματα και τα απολιθώματα που αποτελούν ιστορικό πλούτο και σημαντικό κεφάλαιο παιδείας θα παραμείνουν στις αποθήκες των ελληνικών πανεπι­στημίων, όπως ήταν πριν τον Ιούλιο του 2012. Παράλληλα το Μουσείο ξεκινά εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τη δημιουργία μόνιμης έκθεσης Φυσικής Ιστορίας στην πόλη του Βόλου.

Ο Βόλος και η Μαγνησία σήμερα κάνει ένα βήμα πίσω σε θέματα παιδείας και επιστήμης. Θεωρούμε ότι είναι προσωρινό και ελπίζουμε πως μετά από τη σύντομη αποθήκευση των στοιχείων της φυσικής ιστορίας του τόπου μας, η πόλη του Βόλου θα έχει και πάλι έναν χώρο υποδοχής και έκθεσής τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος