Η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων διακόπτει το έργο ανάπλασης στον Άναυρο

Η προϊσταμένη της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας, Ρέα Γεωργίου, εξέδωσε σήμα διακοπής των εργασιών του δήμου στην περιοχή του Αναύρου, επικαλούμενη την προστασία των γραμμών του τραίνου του Πηλίου που έχουν κηρυχθεί διατηρητέες. Μάλιστα υπήρξαν διαμαρτυρίες κατοίκων για την κάλυψη τους, ενώ είχε κληθεί και έκανε αυτοψία η υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων.

Με σημερινή ανακοίνωση του, ο δήμος Βόλου χαρακτηρίζει την απόφαση της κ. Γεωργίου “καταχρηστική ενέργεια” και υποβαθμίζει το γεγονός ότι οι γραμμές έχουν κριθεί διατηρητέες, καθώς επισημαίνει ότι η κ. Γεωργίου “τις θεωρεί σαν ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς”. Τέλος επισημαίνει ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη, με μηνύσεις και αγωγές.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, αναφέρει: “Ουδόλως επιθυμούμε να της χαλάσουμε την εντύπωση που έχει, και μαζί τη διάθεση να νιώσει σημαντική, αλλά οφείλουμε να την ενημερώσουμε, και μαζί όλους τους πολίτες, ότι στις γραμμές, στο συγκεκριμένο σημείο των εργασιών, ουδεμία παρέμβαση γίνεται που θα συντελούσε στην καταστροφή τους. Σε αντίθεση μάλιστα με το υπόλοιπο δίκτυο σε μεγάλα τμήματα της πόλης που είτε έχουν καλυφθεί από άσφαλτο, είτε από διάφορα αντικείμενα που τοποθετούν ιδιώτες για να εκμεταλλευτούν τον χώρο, εδώ με τις εργασίες που εκτελούνται προστατεύονται και αναδεικνύονται με τη γενικότερη αισθητική ανάπλαση της; περιοχής.

Τα κίνητρα της εν λόγω υπαλλήλου δεν μας είναι άγνωστα και δεν γίνονται αποδεκτά. Και άλλοι σε αντίστοιχες θέσεις, κατά το παρελθόν, χωρίς επιτυχία βέβαια, προσπάθησαν να ακυρώσουν έργα και παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη. Για το λόγο αυτό τέτοιου είδους “σήματα” δεν είναι ικανά να μας αποτρέψουν, πάντα σε νόμιμα πλαίσια, όπως τώρα, να επιτελέσουμε το καθήκον μας βάσει της εντολής του λαού και όχι της διάθεσης της κάθε Γεωργίου.

Εφεξής για την προστασία των καλώς εννοουμένων συμφερόντων του Δήμου και της πόλης μας θα προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη με μηνύσεις και αγωγές κατά όσων παρεμποδίζουν την εκτέλεση νόμιμων εργασιών και επιχειρούν να υπονομεύσουν την καθημερινή μας προσπάθεια για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών του Βόλου”. 

Φωτογραφίες που απέστειλε ο δήμος για ναι δείξει την κατάσταση των γραμμών πριν τις παρεμβάσεις που ξεκίνησε:

Η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων διακόπτει το έργο ανάπλασης στον Άναυρο Η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων διακόπτει το έργο ανάπλασης στον Άναυρο Η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων διακόπτει το έργο ανάπλασης στον Άναυρο Η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων διακόπτει το έργο ανάπλασης στον Άναυρο Η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων διακόπτει το έργο ανάπλασης στον Άναυρο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος