Γλίτωσε τη φυλακή πατέρας 13χρονου που είχε πρόσβαση σε όπλα και πρόβαλε τη δράση του στο διαδίκτυο

Σε φυλάκιση 21 μηνών με την υποχρέωση να εκτίσει τους τρεις μήνες, καταδικάστηκε 52χρονος πατέρας 13χρονου από τη Ν. Ιωνία, μετά την ανακάλυψη οπλοστασίου στο πατρικό σπίτι του 52χρονου στην Αγριά, όπου είχε πρόσβαση ο ανήλικος. Το δικαστήριο πείστηκε ότι θα καταστρέφονταν η οικογένεια αν ο πατέρας πήγαινε φυλακή και πλέον και εκείνος θα παρακολουθήσει ειδικές συνεδρίες με ψυχολόγους όπως και ο 13χρονος.

Ο 13χρονος είχε πρόσβαση στα όπλα του παππού του, που ήταν δεινός κυνηγός στην Αγριά, πριν και μετά το θάνατο του τελευταίου. Οι γονείς είπαν ότι δεν γνώριζαν κάτι σχετικό ενώ ισχυρίστηκαν ότι δύο όπλα που υπήρχαν στο σπίτι τους ήταν ψεύτικα, ενώ ο μαθητής είχε σπίτι και φυσίγγια για τα οποία δεν γνώριζαν τίποτα οι γονείς, Επιπλέον δεν είχαν ιδέα για τη δράση του νεαρού στο διαδίκτυο που ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο από σκοποβολή που έκανε αλλά και τα όπλα που βρίσκονταν στην αποθήκη του παππού του στην Αγριά.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του πατέρα και απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο του τόνισε ότι “δημιούργησε έναν κίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο και δεν πήρε κανένα μέτρο. Σε ένα πεδίο επικίνδυνο με όπλα κινούνταν ένας ανήλικος και μπορεί να έχετε μετανιώσει και σας πιστεύω, αλλά είστε ένοχος.

Πυροβολισμοί, βαλίστρες, πυρομαχικά… έχετε ιδέα σε ποιο πλαίσιο κινούνταν το παιδί σας. Σε ένα πλαίσιο χωρίς έλεγχο», είπε απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο, που ζητούσε συνέχεια συγγνώμη. Τελικά ο δικηγόρος του κατηγορούμενου έπεισε το δικαστήριο ότι η οικογένεια θα διαλύονταν αν ο πατέρας πήγαινε φυλακή, έστω για τρεις μήνες και αποφασίστηκε να παρακολουθήσει συνεδρίες όπως και ο γιός του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος