Γιορτή κερασιού στον Άγιο Λαυρέντιο

Φέτος συμπληρώνονται 40 ολόκληρα χρόνια από την στιγμή, που μια ομάδα νέων του χωριού διαθέτοντας την ορμή μιας νέας εποχής, την δική τους νεανική πρωτόγνωρη συλλογική διάθεση και την υποστήριξη του τότε Υπουργείου Γεωργίας στήνει την πρώτη Γιορτή Κερασιού.

Οι αγρότες τότε μαζεύουν την καλύτερη σοδειά τους, επιλέγουν και τις πιο σπάνιες ποικιλίες τους, τα περιβόλια είναι πολλά και κατάφορτα από κεράσια, τα φυτοφάρμακα περίσσια κι οι προοπτικές πολλά υποσχόμενες. Γιόρταζαν οι άνθρωποι το καλοκαιρινό τους φρούτο, το οποίο τους βιοπόριζε μέχρι το φθινόπωρο. Στήνονταν εκθέσεις κερασιών και φωτογραφιών, χοροί και πανηγύρια και συστήνονταν πολλές γνώσεις ειδικών.

Έκτοτε χωρίς καμιά διακοπή (παρά μόνο αυτή της πανδημίας), η γιορτή τελείται με προσήλωση κι ενθουσιασμό συνήθως το τελευταίο Σάββατο κάθε Ιούνη από όλους τους συλλογικούς φορείς που προέκυψαν στο χωριό με το πέρασμα των χρόνων. Κι ας λιγόστεψαν οι κερασιές κι ας ξεμείναμε από υποσχέσεις. Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου θα υποδεχθεί και φέτος, σ’ αυτόν τον εορτασμό, ντόπιους και επισκέπτες το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 στις 21:00, στην πλατεία Χατζίνη, ατενίζοντας το βουνό που έθρεψε τόσες κερασιές κι άλλους τόσους ανθρώπους. Έχουμε την χαρά και την τιμή να βρίσκονται μαζί μας, ο σπουδαίος μουσικός κι ερμηνευτής Γιάννης Διονυσίου, ο διακεκριμένος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Σταύρος Κουσκουρίδας και μια σειρά σπουδαίων μουσικών.

Θα διατεθούν φρέσκα κεράσια και γλυκό κέρασμα από τον Σύλλογο, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης με αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά και σουβλάκια. Η συμμετοχή σας στον ετήσιο αυτό εορτασμό, φέτος ενισχύει αποκλειστικά τον Σύλλογο και την σταθερή επιδίωξή του για την μακροημέρευση του Αγίου Λαυρεντίου μέσω των δράσεων του.

Γιάννης Διονυσίου [τραγούδι] Σταύρος Κουσκουρίδας [κλαρίνο] Γιάννης Σκαμπαρδώνης [βιολί] Αντώνης Βούλγαρης [λαούτο] Απόστολος Κανδήλας [κρουστά]

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος