Γιατροί Αχιλλοπούλειου: Η μόνη μας ευθύνη είναι ότι δεν παραιτηθήκαμε

Έτοιμοι να παραιτηθούν δηλώνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου αν το Νοσοκομείο δεν στελεχωθεί και δεν σταματήσει , όπως αναφέρουν, η πολιτική διακυβέρνηση του «εντέλλεσθε». Τον τρόπο που θα αντιδράσουν θα αποφασίσουν σε γενική συνέλευση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Τελευταία αφορμή το «εντέλλεσθε» στον διευθυντή του ΤΕΠ του Νοσοκομείου, Ηλία Καραμέτο αλλά και σε μία άλλη γιατρό των ΤΕΠ σήμερα και ήδη η διοίκηση προχωρά σε  ΕΔΕ έπειτα από διαμαρτυρία ασθενούς ότι περίμενε στα ΤΕΠ δυόμισι ώρες.

«Για το μόνο που ευθύνονται οι γιατροί είναι ότι δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη», επισήμανε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, Ντίνος Μηνδρινός παρουσίασαν για άλλη μια φορά τα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση του Νοσοκομείου ενώ τόνισαν ότι τίθεται σε κίνδυνο η σωματική και ψυχική υγεία τόσο των γιατρών, όσο και των ασθενών.

Ειδικότερα ο κ. Χαυτούρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει τον ιδιωτικό τομέα. «Η υγεία θα είναι ένα αγαθό πολυτελείας και αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορείς να διοικείς με εντέλλεσθε σε όλες τις ειδικότητες. Ένα ακόμα εντέλλεσθε την ημέρα του Πολυτεχνείου που δείχνει την αυταρχική τακτική και μια φασίσουζα νοοτροπία που θυμίζει άλλες εποχές».

Τόνισε ότι το Νοσοκομείο είναι έρμαιο του κάθε ΥΠΕΑΡΧΗ με την Πολιτεία να κοροϊδεύει τους γιατρούς. «Οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι πολιτικές απαξίωσης και διάλυσης και το βλέπουμε με κάθε τρόπο. Επιπλέον το νέο νομοσχέδιο έρχεται να ενισχύσει μόνο τις μεγάλες ιδιωτικές δομές».

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο Ηλίας Καραμέτος, τονίζοντας ότι τα ΤΕΠ εξετάζουν 80.000 πολίτες το χρόνο και ότι «δεν χρειαζόμαστε εντέλλεσθε για να δουλέψουμε. Το ΤΕΠ θα είχε καταρρεύσει αν δεν είχαμε τη στήριξη των συναδέλφων από τις άλλες κλινικές αλλά και αυτοί έχουν τρομερές ελλείψεις». Τέλος τόνισε ότι ο νόμος προβλέπει μόνο οκτάωρες εφημερίες στα ΤΕΠ κάτι που όλοι ξεχνούν και γίνονται 24ωρες ενώ όλοι οι γιατροί φθάνουν τις 60 ώρες εφημεριών κάτι που δεν είναι ούτε νόμιμο, αλλά είναι επικίνδυνο για την δική τους υγεία και την υγεία των ασθενών.

Γιατροί Αχιλλοπούλειου: Η μόνη μας ευθύνη είναι ότι δεν παραιτηθήκαμε

«Αντί να συζητάμε για το μέλλον του Νοσοκομείου και πως θα κάνουμε καλύτερη τη δουλειά μας μετά από δύο χρόνια πανδημίας, κάποιοι προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Οι Παθολογικές κλινικές θα μείνουν με έξι παθολόγους από τον Ιανουάριο του 2023 όταν τώρα υπηρετούν 14 αλλά θα αποχωρήσουν με συνταξιοδότηση οι σ υνάδελφοι» ανέφερε ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής, Χαράλαμπος Μάνδρος. «Δεν μπορεί να απαγορεύουν συναδέλφους από τα Κ.Υ. να μας βοηθήσουν έστω και οριακά να βγουν οι εφημερίες και τώρα να τους παίρνουν πίσω για να στηρίξουν το θεσμό του προσωπικού γιατρού».

Ο Παύλος Μαλινδρέτος, ρώτησε την υπουργό πως αποδέχεται να γίνεται υπέρβαση του ορίου των εφημεριών, να γίνεται διοίκηση με εντέλλεσθε, να υπάρχει υποστελέχωση και να μην γίνεται απολύτως τίποτα.

Ο ογκολόγος Γιώργος Ρήγας ανέφερε ότι δεν είναι σωστό άσχετοι με την ειδικότητα γιατροί να καλούνται να συνδράμουν σε περιστατικά. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη που αν αυτό που του είχε συμβεί πριν ένα χρόνο και σώθηκε χάρις τις προσπάθειες ειδικών γιατρών στην Αθήνα, είχε συμβεί στο Βόλο, δεν θα υπήρχε η ίδια κατάληξη. Τέλος επισήμανε ότι ποτέ δεν κλήθηκε από τη διοίκηση να προτείνει λύσεις για το ογκολογική τμήμα που πρέπει να γίνει ογκολογική κλινική και να διαθέτει και ακτινοθεραπευτικό τμήμα

«Είναι μονόδρομος οι γενναίες μόνιμες προσλήψεις. Όχι να παίρνεις τον γιατρό, να τον πηγαίνεις αλλού. Αυτές οι εμβαλωματικές λύσεις δεν είναι λύσεις, έτσι συνεχίζεται η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας» τονισε ο κ. Χαυτούρας.

Τέλος ο κ. Ντίνος Μηνδρινός παρουσίασε στοιχεία όπου φαίνεται ότι η υποστελέχωση και το υπόλοιπο προσωπικό, φθάνει το 50% και ότι σταθερά από το 2011 οι προσλήψεις υπολείπονται των συνταξιοδοτήσεων και των παραιτήσεων, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

Γιατροί Αχιλλοπούλειου: Η μόνη μας ευθύνη είναι ότι δεν παραιτηθήκαμε

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος