Βόλος – Γ. Πανούσης: “Διαφθορά: να παρέμβουμε πρωτίστως στην ποιότητα της δημοκρατίας μας” (ήχος)

Η διαφθορά είναι ένα φαινόμενο τόσο διαδεδομένο που δικαιολογημένα αισθάνεται κανείς ότι είναι ενδημικό σε κάθε κοινωνία, σε κάθε περίοδο, σε κάθε θεσμό. Η Διαφθορά είναι δια-θεσμικό φαινόμενο παθογένειας της Δημοκρατίας και αυτό εν ολίγοις είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο Γιάννης Πανούσης, Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας του ΕΚΠΑ και πρώην Υπουργός, στην ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, με θέμα “Κράτος Δικαίου και Θεσμικές Προκλήσεις – Ιχνηλατώντας τις αντοχές της Δημοκρατίας”,  την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ο Γιάννης Πανούσης, καλεσμένος του “Θεσσαλικού Περισκοπίου” της πρωινής ραδιοφωνικής περιφερειακής εκπομπής του Δικτύου Θεσσαλίας (ΕΡΤ Βόλου και Λάρισας, Ραδιοθάλαμοι Καρδίτσας και Τρικάλων), περιέγραψε το πλαίσιο της εισήγησής του, απαντώντας παράλληλα και σε ερωτήματα σχετικά με τα πολλαπλά φαινόμενο διαφθοράς που γιγαντώθηκαν τα τελευταία χρόνια

Γ. Πανούσης: “Όλοι μιλάνε για τη διαφθορά των άλλων αλλά όχι για τη δική τους”

“H κουλτούρα της διαφθοράς είναι μια στρέβλωση των αξιών: δημόσιοι λειτουργοί και πολίτες που αποκτούν σταδιακά μια ιδιόρρυθμη «συνείδηση δικαίου» όταν διαφθείρουν ή διαφθείρονται. Το δίλημμα δεν τίθεται συνεπώς «ως προς τι είναι νόμιμο» ή «ηθικό» αλλά «ως προς τι μπορούμε να κάνουμε ατιμωρητί» ή ακόμα, και «ποια μορφή διαφθοράς είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία της κοινωνίας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός Γιάννης Πανούσης.

Ακούστε εδώ ολόκληρη της ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

Η διαφθορά γίνεται «παράδειγμα». Βαθαίνει και διακτινίζεται. Η κρίση δεν την σταματάει. Αντίθετα την επαυξάνει και εντέλει την «νομιμοποιεί»

Βόλος – Γ. Πανούσης: “Διαφθορά: να παρέμβουμε πρωτίστως στην ποιότητα της δημοκρατίας μας” (ήχος)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος