Για εγκατάλειψη του 27ου Δημοτικού Βόλου κατηγορούν τον Δήμο οι γονείς μαθητών

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στις Αλυκές καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη του σχολείου από τον Δήμο Βόλου, τονίζοντας ότι “οι συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών είναι χειρότερες από εκείνες που βίωσαν οι γονείς τους πριν δεκαετίες. Σε κοντέινερ στεγάζονται ακόμα και σήμερα οι αίθουσες, ενώ η αυλή μετατρέπεται σε… λίμνη μετά από κάθε βροχή”. Αυτά αναφέρονται σε σχετική επιστολή που δημοσιοποίησαν.

Αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι, “το πρόβλημα της στεγανότητας της στέγης έχει καταγγελθεί από το 2009, με επαναλαμβανόμενες επιστολές της Διευθύντριας του σχολείου, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2025 σημειώθηκε κατάρρευση σοβάδων στο εσωτερικό του σχολείου, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Το φιάσκο με την πολυαναμενόμενη επέκταση του σχολείου, ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 1.880.000 ευρώ, έχει παραμείνει στάσιμο, με μόλις 7% πρόοδο έως την αποβίωση του αναδόχου τον Δεκέμβριο 2024”.

Σοβαρές ανησυχίες εκφράζονται για την ασφάλεια των παιδιών, που στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες και παίζουν δίπλα σε εργοτάξιο. Παρά τις δυσκολίες, οι δάσκαλοι επαινούνται για τη διατήρηση του μορφωτικού επιπέδου. Το νέο ΔΣ, με τη στήριξη των γονέων, έχει ήδη δρομολογήσει νομικές ενέργειες και κινητοποιήσεις, ζητώντας άμεση παρέμβαση της πολιτείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος