Για δέκα μήνες χωρίς κτηνίατρο η Ζαγορά – Τι καταγγέλλουν οι “Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου”

Για δέκα μήνες παραμένει χωρίς κτηνίατρο ο δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου και χωρίς χρηματοδότηση ουσιαστική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αδεσπότων.

Η φιλοζωϊκή οργάνωση, “Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου” πληρώνουν από την τσέπη τους και με τη συνδρομή των ξένων φίλων τους, κτηνίατρο στο Βόλο, στον οποίο ήδη χρωστούν 6.000 ευρώ.

Ευθύνες στη δημοτική αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου αποδίδει, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η κ. Έρη Ζιάκα από τους “Φιλόζωους Ανατολικού Πηλίου”, καθώς -όπως υποστηρίζει- ο δήμος θα μπορούσε να υποβάλλει αίτηση στο ανάλογο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών και να χρηματοδοτηθεί για την φροντίδα των αδέσποτων, σε τροφές, φάρμακα, τσιπαρίσματα κ.α.

“Με ειδοποίησαν πρόσφατα, που έκαναν πάνω από 100 τηλέφωνα για 20 αδέσποτα στον Κισσό. Τι να κάνω; Πως να τα εμβολιάσω; Από που θα βγουν αυτά τα χρήματα; Ο δήμος πετάει αετό. Θα μπορούσε να επιδοτηθεί και να τα πάρει χρήματα, αλλά δεν το κάνει. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μαζεύει τα μήλα του και μας λεει ότι δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα αδέσποτα. Εμείς οφείλουμε πάνω από 6000 ευρώ σε κτηνίατρο στο Βόλο. Πως θα τα βγάλουμε πέρα, τέσσερις, πέντε άνθρωποι; Ας είναι καλά οι ξένοι φίλοι που μας ενισχύουν όποτε μπορούν. Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Η μόνιμη επωδός του δημάρχου είναι η υλοποίηση του καταφυγίου. Και να πετύχει να το κάνει το καταφύγιο. Γιατρό δεν χρειάζεται, υπαλλήλους δεν χρειάζεται; Τι θα είναι ένας χώρος που θα πετάει τα αδέσποτα; Πως το φαντάζεται ο κ. δήμαρχος;”, αναρωτιέται η κ. Ζιάκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος