«Ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι θερινές εκδηλώσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια σαφής απάντηση από τη δημοτική αρχή για το ποιο θεσμικό όργανο αποφάσισε το πρόγραμμα και την εξειδίκευση πίστωσης που απαιτείται για τη διοργάνωσή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Παπαδάμ επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ρήγα Φεραίου.
Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η ημερομηνία θανάτου του Ρήγα πέρασε χωρίς να υπάρξει καμία πρωτοβουλία τιμής, με εξαίρεση την επίσκεψη αντιπροσωπείας από αδελφοποιημένο σερβικό δήμο στον ανδριάντα του εθνεγέρτη, χωρίς όμως τη συνοδεία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής.
Παράλληλα, ο κ. Παπαδάμ άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για την παραχώρηση σχολικού χώρου σε ιδιώτη για τη διοργάνωση του «Φεστιβάλ Κάρλας», με εισιτήριο 17 ευρώ, εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου. Υπογράμμισε δε ότι «οι εκδηλώσεις οφείλουν να υπηρετούν τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία των πολιτών, όχι την προσωπική προβολή του δημάρχου ή την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».
Το ζήτημα, όπως επισημαίνει, δεν είναι απλώς τυπικό, αλλά ουσιαστικό: η μνήμη του Ρήγα Βελεστινλή απαιτεί έμπρακτη τιμή και όχι παραλείψεις που υποβαθμίζουν τη σημασία της ιστορικής κληρονομιάς του τόπου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος