Γ. Κόκκορης: Αρχές Αυγούστου ίσως βγάλουμε τη μάσκα μόνο στους εξωτερικούς χώρους

Στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου ίσως επιτευχθεί η ανοσοποίηση στο 70% του πληθυσμού για να σταματήσουμε να φοράμε τη μάσκα στους εξωτερικούς μόνο χώρους, εκτίμησε ο Γιάννης Κόκκορης, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων, εντατικολόγος στο Νοσοκομείο του Βόλου, μιλώντας στο «Θεσσαλικό Περισκόπιο».

Για την ώρα το Νοσοκομείο του Βόλου μετρά τις αντοχές του με τρεις κλινικές covid και πάνω από 70 ασθενείς να νοσηλεύονται με covid-19. “Η ΜΕΘ covid-19 των οκτώ κλινών είναι μόνιμα γεμάτη. Η διαχείριση παραμένει δύσκολη και το μόνο ελπιδοφόρο είναι οι εμβολιασμοί. ΟΙ ασθενείς που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι με το μέσο όρο ηλικίας να κυμαίνεται μεταξύ 55-60 ετών. Το τρίτο κύμα δείχνει ότι οι μεταλλάξεις του ιού έχουν αυξημένη μεταδοτικότητα. Αλλάζει ο αριθμός αυτών που νοσούν άρα και αυτών που νοσούν βαριά. Η θνητότητα είναι  πολύ υψηλή. Και το μήνυμα είναι ότι κανείς δεν είναι άτρωτος γι αυτό να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Αν δεν κατευθυνθούμε προς τα εκεί δεν θα μπορέσουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», τονίζει ο κ. Κόκκορης.

Σε ότι αφορά την ανοσοποίηση του πληθυσμού σε βαθμό που να χαλαρώσουμε και να περπατάμε στο δρόμο και στους ανοιχτούς χώρους χωρίς μάσκα, αυτό ίσως επιτευχθεί αρχές Αυγούστου του 2021, αλλά σε καμία περίπτωση στους εσωτερικούς. «Με βάση τα νούμερα που δίνει ο ΕΟΔΥ στα τέλη Ιουλίου θα έχουμε ένα μεγάλο αριθμό εμβολιασμένων και ανοσοποιημένων. Όμως 30% του γενικού πληθυσμού σε όλες τις ηλικίες έχει επιλέξει να μην εμβολιαστεί σύμφωνα με την μέχρι τώρα εμπειρία. Πρέπει να φθάσουμε στο 70% του πληθυσμού στο τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου για να πούμε ότι θα βγάλουμε τη μάσκα και μόνο στους εξωτερικούς χώρους», επισήμανε ο κ. Κόκκορης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος