Γ. Αμυράς: Μαζί με τους πολίτες θα λύσουμε τα προβλήματα που ανέκυψαν με τους δασικούς χάρτες (ηχητικό)

“Ούτε μισό μέτρο καλλιεργήσιμης γης δεν πρόκειται να χαθεί και ούτε μισό ευρώ δεν πρόκειται να χαθεί από το εισόδημα των αγροτών. Είναι δέσμευση της κυβέρνησής μας”, δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων Γιώργος Αμυράς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Βόλο, συνοδεύομενος από την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή και τον ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση.

Γ. Αμυράς: Μαζί με τους πολίτες θα λύσουμε τα προβλήματα που ανέκυψαν με τους δασικούς χάρτες (ηχητικό)

Ο κ. Αμυράς είχε συναντήσεις με τους βουλευτές (Χρήστο Μπουκώρο, Κωνσταντίνο Μαραβέγια), τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Δημάρχους Ζαγοράς- Μουρεσίου,  Αλμυρού και Ν. Πηλίου  Πατή Κουτσάφτη, Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και Μιχάλη Μιτζικό αντίστοιχα, τον Αντιδήμαρχο Δήμου Βόλου Ανδρέα Ζέρβα και τον Γ.Γ του Δήμου Στυλιανό Διαμαντίδη.

Γ. Αμυράς: Μαζί με τους πολίτες θα λύσουμε τα προβλήματα που ανέκυψαν με τους δασικούς χάρτες (ηχητικό)

Παράλληλα συνομίλησε με πολίτες της περιοχής και άκουσε τα αιτήματά τους στο ανοικτό θεατράκι του Αναύρου.

Οι δηλώσεις του Γ. Αμυρά στα ΜΜΕ -ακούστε εδώ:

Ο Υφυπουργός απολύτως ενήμερος για τα προβλήματα, που εντοπίζονται με τους δασικούς χάρτες στην περιοχή της Μαγνησίας, έκανε αναφορά σε ένα προς ένα τα ζητήματα, επισημαίνοντας ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης επικεντρώνεται στην γρήγορη διευθέτηση όλων των θεμάτων που έχουν ανακύψει, προκειμένου οι ιδιοκτήτες, των οποίων οι ιδιοκτησίες βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, να έχουν άμεσα απαντήσεις και λύσεις.

Ο κ. Αμυράς τόνισε ότι οι δασικοί χάρτες είναι εθνική υπόθεση και έρχονται να επιλύσουν προβλήματα, που ανάγονται χρόνια πίσω όπως για παράδειγμα στην Εύβοια (1831) ή στην Κρήτη(1855), ή στην περίπτωση του νησιού της Αλοννήσου.

Γ. Αμυράς: Μαζί με τους πολίτες θα λύσουμε τα προβλήματα που ανέκυψαν με τους δασικούς χάρτες (ηχητικό)Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια προσπάθεια να διευθετήσει το θέμα με τους δασικούς χάρτες, αλλά δυστυχώς, ο τρόπος ήταν κακός, δημιουργώντας ένα βουνό προβλήματα, που μεταφράστηκαν σε 175.000 καταγεγραμμένες και κατατεθειμένες αντιρρήσεις πολιτών και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, συνέχισε ο κ. Αμυράς είναι να δώσουμε λύση.

Γ. Αμυράς: Μαζί με τους πολίτες θα λύσουμε τα προβλήματα που ανέκυψαν με τους δασικούς χάρτες (ηχητικό)

“Η πολιτική και η κατεύθυνσή μας είναι μία.  Οι δασικοί χάρτες είναι μία σπουδαία μεταρρύθμιση που έλειπε από την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες”, υπογράμμισε ο υφυπουργός και κατόπιν τόνισε ότι “οι πολίτες και η κοινωνία πρέπει να είναι ενήμεροι και να γι΄αυτό γίνεται και ο σημερινός διάλογος. Χρειαζόμαστε τους πολίτες προκειμένου να ξέρουμε που πραγματικά βρίσκεται το δάσος ώστε να προστατευτεί, αλλά και που δεν βρίσκεται έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι ιδιοκτησίες των ανθρώπων για να τις αξιοποιήσουν κατά το δοκούν και σύμφωνα με τον νόμο”.
Γ. Αμυράς: Μαζί με τους πολίτες θα λύσουμε τα προβλήματα που ανέκυψαν με τους δασικούς χάρτες (ηχητικό)
“Όμηροι” 21.000 ιδιοκτήτες εκτάσεων στην Μαγνησία
Ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο αριθμός των πολιτών και των ιδιοκτησιών που απαιτούν λύση, σε επίπεδο Μαγνησίας. Συγκεκριμένα «όμηροι» δασικών εκτάσεων είναι περισσότεροι από 21.000 ιδιοκτήτες εκτάσεων.
Ο κ. Αμυράς τόνισε ότι το Υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι τα ζητήματα που ανέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και επεσήμανε ότι:
“Είμαστε έτοιμοι με νομοθετικές λύσεις , οριζοντίως, να λύσουμε ζητήματα που παρέμεναν κάτω  από το χαλί πάρα πολλά χρόνια.  Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το δόγμα. Δεν θα τρέχει πλέον ο πολίτης να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Πρώτα η δημόσια διοίκηση ενδογενώς θα διορθώσει τα σφάλματα και έτσι θα δοθούν λύσεις.  Η κατεύθυνσή μας είναι να δοθούν λύσεις γρήγορα, άμεσα, καθαρά, με εύκολο τρόπο χωρίς επιβάρυνση των πολιτών”.
Ποια τα ιδιαίτερα προβλήματα σε επίπεδο Μαγνησίας
Στη σύσκεψη ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε στα προβλήματα που εντοπίζονται στην Μαγνησίας και ειδικότερα αναφέρθηκε στους αναδασωτέους αγρούς, στα λάθη με τις φωτοερμηνίες των χαρών, ενημερώνοντας ότι έχει συσταθεί μια νομοπαρασκευαστική ομάδα επιστημόνων που συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα και έχει έτοιμες τις νομοθετικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη την ανθρωπογενή παρουσία.
Τα εκχερσωμένα δάση που έγιναν χωράφια με διοικητικές πράξεις και καλλιεργούνται. Αυτή η κατηγορία   θα διορθωθεί και οι πολίτες θα κρατήσουν τις καλλιέργειές τους.
Αναφορικά με τους αγρότες, βλέποντας ο κ. Αμυράς το πανό που ανήρτησαν μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, είπε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και διαβεβαιώνοντας με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μισό μέτρο καλλιεργειών, αλλά ούτε και μισό ευρώ επιδοτήσεων.
Γ. Αμυράς: Θέλουμε οι αγρότες να είναι κατοχυρωμένοι
Γ. Αμυράς: Μαζί με τους πολίτες θα λύσουμε τα προβλήματα που ανέκυψαν με τους δασικούς χάρτες (ηχητικό)
Οι αγρότες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατά την διάρκεια της επίσκεψης Αμυρά ζήτησαν την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, που προκύπτουν από τους δασικούς χάρτες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των αγροτών. Ο κ. Αμυράς απευθυνόμενος προς τους αγρότες τόνισε ότι “η κυβέρνηση υποστηρίζει τα προγράμματα νέων αγροτών και αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει” ενώ αναφέρθηκε και στην αλληλογραφία, που είχε πριν μερικές ημέρες με τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις απλήρωτες επιδοτήσεις του 2018 στους αγρότες, λέγοντας ότι θα υπάρξει άμεσα γεωχωρικός διασταυρωτικός έλεγχος, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι δασικοί χάρτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος