Φραστική επίθεση Α. Μπέου στην ΕΡΤ Βόλου

Array
Φραστική επίθεση του δημάρχου Βόλου στην ΕΡΤ Βόλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο Δημαρχείο Βόλου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που προηγήθηκε με τον Υπουργό  Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο Α. Μπέος βλέποντας τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βόλου να μπαίνει στο χώρο της συνέντευξης, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής κάλυψης της σημερινής έλευσης κυβερνητικού κλιμακίου στην Μαγνησία, ζήτησε από τον υπουργό, να κλείσει η ΕΡΤ Βόλου γιατί κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. «Να σας πω υπουργέ ότι η ΕΡΤ στον Βόλο κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Άμα βάλετε και ακούσετε καθημερινά, αυτό κάνουν. Να τους πάρετε να τους στείλετε… στείλτε τους στο Μέτσοβο» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και η Υπουργός Παιδείας, όσο και οι λοιποί παρόντες βουλευτές της ΝΔ δεν σχολίασαν τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Α. Μπέου. Σημειώνεται ότι οι υπουργοί και βουλευτές του νομού έχουν φιλοξενηθεί συχνά στο περιφερειακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ Βόλου, έχει καλυφθεί και καλύπτεται η υπουργική και βουλευτική δράση τους, ενώ σχεδόν καθημερινά αναρτώνται στον ιστότοπο της ΕΡΤ ενημερωτικά δελτία.
Τι δήλωσε για το περιστατικό ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ
Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στης ΕΡΤ δημοσιογράφος Γιάννης Δάρρας σημειώνει:
“Προκλητική και απαράδεκτη η συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου στη συνάδελφο Ελένη Μανώλη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, στο δημαρχείο της πόλης… Απαράδεκτη ήταν τόσο η στάση του υπουργού όσο και των παρόντων βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι δεν αντέδρασαν. Και εδώ δεν ισχύει “η σιωπή μου προς απάντηση σου” αλλά το “qui tacet consentit”! Ενημερώνουμε τόσο αυτούς που απειλούν με «εξορίες» όσο και αυτούς που τις ανέχονται, ότι η ΕΡΤ δεν είναι ούτε το «μαγαζί» του πατέρα τους ούτε το «μαγαζί» οποιουδήποτε κόμματος. Οι εργαζόμενοι της έχουν αποδείξει ότι είναι επαγγελματίες με επίγνωση ότι εργάζονται στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που υπηρετεί μόνο το δημόσιο συμφέρον. Σε αντίθεση με τον υπουργό και τους βουλευτές, η αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές είναι δεδομένη και ενιαία. Αναμένουμε και την αντίδραση της διοίκησης της ΕΡΤ, όχι γιατί πρέπει να προστατέψει τους εργαζόμενους της, αλλά γιατί οφείλει να προστατέψει το κύρος της.

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ – Καταδικάζει τις δηλώσεις Μπέου

Φραστική επίθεση Α. Μπέου στην ΕΡΤ ΒόλουΔεν μας εξέπληξε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Βόλου. Πιστός στην εμμονή του να επιτίθεται στους δημοσιογράφους, έφθασε σήμερα στο σημείο να υποδείξει για τους συναδέλφους μας-δημοσιογράφους της ΕΡΑ Βόλου την μετάθεση τους στο… Μέτσοβο. Μάλιστα για να δικαιολογήσει την πρόταση του αυτή έσπευσε να υποστηρίξει ότι αυτοί κάνουν προπαγάνδα υπέρ της αντιπολίτευσης. Αναμενόμενη ήταν η άποψη του δημάρχου. Όχι όμως αναμενόμενη για εμάς η σιωπή του παριστάμενου υπουργού και των βουλευτών. Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδικάζει τέτοιες δηλώσεις και πρακτικές. Θεωρεί ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποβαθμίζει την ΕΡΑ Βόλου και την πολύχρονη προσφορά της στα τοπικά δρώμενα. Πολύ περισσότερο κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την δουλειά των συναδέλφων μας και το ψωμί των οικογενειών τους”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Ο Μπέος είναι επικίνδυνος για τον Βόλο και την Δημοκρατία”- Θλιβεροί οι βουλευτές της ΝΔ

“Ακόμα ένα δείγμα ακραίας καθεστωτικής αντίληψης αποτελεί η σημερινή χυδαία επίθεση του Α. Μπέου εναντίον των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στο δημόσιο ραδιόφωνο της πόλης. Μετά τους πανεπιστημιακούς, τους δικηγόρους, δημοσιογράφους, τις άλλες δημοτικές κινήσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήρθε και η σειρά της ΕΡΤ Βόλου να αποτελέσει αντικείμενο μιας εξωφρενικής επίθεσης. Δυστυχώς για τον Α. Μπέο οι εποχές της λογοκρισίας, των διοικητικών εκτοπίσεων και των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Παρότι νοσταλγοί τους υπάρχουν και στη σημερινή κυβέρνηση. Είναι θλιβερό το γεγονός, ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα παριστάμενοι εκπρόσωποι της ΝΔ, υπουργός και βουλευτές, δεν ξεστόμισαν μια λέξη καταδίκης εναντίον της φασίζουσας επίθεσης του Α. Μπέου. Είναι προφανές για μια ακόμα φορά ότι ο Μπέος αποτελεί κίνδυνο για το δημόσιο βίο και τη δημοκρατία στην πόλη”.

Απάντηση Γραφείου Τύπου Δήμου Βόλου

Σύμφωνα με την απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Βόλου: “Αναφορικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας με την οποία επιχειρείται να απαντηθούν δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου σχετικά με την κατάντια της ποιότητας της ενημέρωσης που παρέχει ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΑ (με δαπάνες των Ελλήνων πολιτών) οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ούτε εμάς μας εκπλήσσει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αυτής, αν και η ταχύτητα έκδοσής της είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή. Θα μας εξέπληττε αν ξεπερνώντας την συντεχνιακή της αντίληψη είχε από καιρού δραστηριοποιηθεί προκειμένου γίνουν σεβαστές από μέλη της, όπως αυτά της τοπικής ΕΡΑ, οι αρχές της σωστής και αντικειμενικής ενημέρωσης, απαλλαγμένης από προκλητικές κομματικές σκοπιμότητες και αγκυλώσεις, ιδιαίτερα μάλιστα από ένα δημόσιο Μέσο… Ο Δήμαρχος Βόλου κατέγραψε απλώς την πραγματικότητα και επισήμανε την ανάγκη τήρησης της δεοντολογίας, χωρίς, όπως πάντα κάνει, να κρύβεται και να μασάει τα λόγια του… Οι δημοσιογράφοι μπορεί να διεκδικούν να λένε και να γράφουν ό,τι θέλουν, έστω κι αν υπηρετούν επιχειρηματικά και άλλα ιδιοτελή συμφέροντα, αλλά είναι υποχρεωμένοι να ακούν και να μεταφέρουν κιόλας την αντίθετη γνώμη και άποψη.

ΥΓ. Όσο για τη μετάθεση στο… Μέτσοβο, ελπίζαμε ότι θα υπήρχε και η ελάχιστη δυνατή συναίσθηση του χιούμορ. Εκτός αν άνοιξε και λειτουργεί ραδιοφωνικός σταθμός στο Μέτσοβο και δεν το αντιληφθήκαμε…”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος