Ευθ. Τσάμης: Ουδείς ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για στοιχεία θνησιμότητας

Κανένας από τους φορείς που απευθύνθηκαν οι Ιατρικοί Συλλογοι Θεσσαλίας για 11 στοιχεία που θα βοηθήσουν ώστε Ειδική Επιτροπή από έγκριτους επιστήμονες, να τα μελετήσουν και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την αλλαγή πορείας αντιμετώπισης υγειονομικών κρίσεων στην περιοχή, δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, τονίζοντας πως γενικότερα υπήρξε μια απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους ιδιώτες γιατρούς από υγειονονομικούς φορείς. “Δεν κάλεσαν ποτέ εκπροσώπους ιατρικών συλλόγων να συμμετέχουν στις επιτροπές που αναλύουν τα στοιχεία της πανδημίας και προτείνουν δράσεις”.

Ο κ. Τσάμης επανέλαβε ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ιατρικό site, η Θεσσαλία έρχεται τρίτη πανελληνίως σε περιστατικά ενώ η Μαγνησία έρχεται 9η σε θνησιμότητα πανελληνίως με πρώτο το Κιλκίς. Επιπλέον ανέφερε ότι σύμφωνα με μία ανάλυση που έκαναν οι Financial Times σε στοιχεία που παραχώρησε το Νοσοκομείο Hopkins, από το Νοέμβριο του 2020 άρχισε να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών. Σε ότι αφορά τη χώρα μας οι θάνατοι πλέον ξεπερνούν αυτούς της Γαλλίας και της Ισπανίας και είναι πολύ κοντά στο μέσο όρο της Ευρώπης, με την Ιταλία να διατηρεί τα πρωτεία σε θανάτους ανά 100.000 πληθυσμό. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, “αλλά οι ιθύνοντες έχουν επιλέξει να μην δημοσιοποιούν τα στοιχεία με αποτέλεσμα να κάνουμε υποθέσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και αβάσιμες”, δήλωσε ο κ. Τσάμης.

Επιπλέον ανέφερε ότι οι ιδιώτες γιατροί του Βόλου θα συνεχίσουν να καλύπτουν εφημερίες στο Αχιλλοπούλειο και τον Φεβρουάριο. Σήμερα μάλιστα θα υπάρξει συνάντηση με τους γιατρούς και τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος