Εξοικονόμηση άνω του 1 εκατ. κυβ. μέτρων νερού από τον εκσυγχρονισμό δικτύου ύδρευσης σε Βόλο και Ν. Ιωνία

Το 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός ο εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για την εξασφάλιση επαρκούς πόσιμου νερού, αν κυλήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα τόσο από την πλευρά του εργολάβου, όσο και των καιρικών συνθηκών.

Ο Ανατολικός Τομέας που αφορά το κομμάτι από τον Άναυρο μέχρι και την οδό Βασσάνη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022 ενώ ο δυτικός, το κομμάτι από Βασσάνη μέχρι και Ν. Ιωνία θα παραδοθεί λίγο νωρίτερα. Επιπλέον θα εξοικονομηθεί ποσότητα νερού 1εκατ. κυβικών μέτρων, λόγω του ότι θα έχουν μειωθεί οι διαρροές και δεν θα καλυτερεύσει και η ποιότητα του νερού. Οριστική λύση τόσο σε ποσότητα αλλά κυρίως σε ποιότητα, αναμένεται να δώσει η υδροδότηση του Π.Σ. με νερό από την υδρομάστευση των πηγών Φλαμπουρίου.

Εξοικονόμηση άνω του 1 εκατ. κυβ. μέτρων νερού από τον εκσυγχρονισμό δικτύου ύδρευσης σε Βόλο και Ν. Ιωνία

Αυτό έγινε γνωστό στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ που πραγματοποιήθηκε μετά από μήνες διά ζώσης. Ήδη από τα 70 χλμ δικτύου του ανατολικού τομέα, ολοκληρώθηκαν τα 19 χμλ. και δόθηκε νερό σε 1700 νοικοκυριά από το νέο δίκτυο, ενώ στον δυτικό τομέα από τα 33 χλμ. που είναι το έργο έχουν ολοκληρωθεί 11 χλμ. και η υδροδότηση σπιτιών στα σημεία που ολοκληρώθηκε θα γίνει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου 2021. Η ασφαλτόστρωση στο δυτικό τομέα αργεί, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί ένα ικανό κομμάτι του δικτύου για να γίνουν δοκιμές, γεγονός που καθυστερεί την ασφαλτόστρωση.

Υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνουν ότι με την ολοκλήρωση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, η εξοικονόμηση νερού που θα επιτευχθεί, θα ανέλθει σε 1,2 ως 1,8 εκατ. m3 νερού ετησίως, που σήμερα χάνεται λόγω των διαρροών.

Πάντως στο κομμάτι του δικτύου ύδρευσης, που αντικαταστάθηκε στην περιοχή του Αναύρου (Πλαστήρα – Ι. Τζάνου), σταμάτησαν οι διαρροές και υπάρχει εξοικονομούνται ποσότητες νερού, που ακόμη όμως δεν έχουν ποσοτικοποιηθεί, ενώ αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί το έργο.

Η πίεση του νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα θα αποκατασταθεί σταδιακά όταν γεμίσουν οι δεξαμενές με νερό καθώς φέτος τόσο ο χειμώνας, όσο και η άνοιξη ήταν άνυδροι. Παρόλα αυτά το σύστημα αυτοματοποίησης συνέβαλλε ώστε να μην μείνει η πόλη χωρίς νερό, έστω και χαμηλότερης ποιότητας, με περισσότερα νιτρικά κατά μικρές περιόδους και υψηλή σκληρότητα. Υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ τονίζουν, ότι το πρόβλημα με την επάρκεια νερού θα λυθεί με τα μεγάλα έργα, όπως η υδρομάστευση των πηγών Φλάμπουρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το 2022 θα υπάρξει ανάδοχος του έργου, ενώ, εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ένα χρόνο μετά.

Πρόσληψη 17 οκταμηνιτών

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ανέκρινε την πρόσληψη 17 ατόμων, με σύμβαση εργασίας οκτώ μηνών. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν: Από ένα άτομο ειδικοτήτων χημικού ΠΕ, ηλεκτρολόγου μηχανικού ΤΕ, πληροφορικής ΤΕ, ηλεκτρολόγου ΔΕ, πρακτικού μηχανικού ΔΕ, ηλεκτροσυγκολλητή ΔΕ, δύο πολιτικούς μηχανικούς ΤΕ και οκτώ υδραυλικούς ΔΕ.

Εξοικονόμηση άνω του 1 εκατ. κυβ. μέτρων νερού από τον εκσυγχρονισμό δικτύου ύδρευσης σε Βόλο και Ν. Ιωνία

Στο 15% οι ανεμβολίαστοι 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης το μέλος του Δ.Σ., Λεωνίδας Μαυρογιάννης που εκπροσωπεί τις αντιπολιτεύσεις, ρώτησε για το ποσοστό των ανεμβολίαστων εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή, Δημ. Κουτσιφέλη, σε σύνολο 140 εργαζομένων με κάθε σχέση εργασίας, στην Επιχείρηση, οι 18 (ποσοστό 15%) δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος