Εξετάζεται η προοπτική εγκατάστασης πολεμικών σκαφών στο λιμάνι του Βόλου

Ξεκίνησε η διερεύνηση για την εγκατάσταση πλοίων του πολεμικού ναυτικού στο λιμάνι του Βόλου στο πλαίσιο της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων και για την υποστήριξη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Χθες έκανε αυτοψία στον χώρο της τρίτης προβλήτας τεχνικό κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού και ακολούθησε σύσκεψη με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι σταδιακά να εγκατασταθούν μέχρι και έξι μεγάλα πλοία στο λιμάνι του Βόλου, που θα είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να μεταφέρουν τους πεζοναύτες σε οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου.

Διερευνώνται, λοιπόν, οι δυνατότητες δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών στην τρίτη προβλήτα του λιμανιού που δεν έχει αξιοποιηθεί για τις χρήσεις του λιμανιού. Εκτός από την προβλήτα όπου θα μπορούν να ελλιμενιστούν τα πλοία, θα πρέπει να κατασκευαστούν και κτίρια για τη στέγαση τουλάχιστον 1.000 ατόμων, μελών των πληρωμάτων των πλοίων.

Για να προχωρήσει ο σχεδιασμός θα πρέπει να δώσει την έγκρισή του το ΤΑΙΠΕΔ -που είναι ο κύριος μέτοχος και ήδη έχει δημοσιοποιηθεί η πρόθεσή του να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος