Έτοιμη η Πολιτική Προστασία για τα επικείμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Μαγνησία

Εν αναμονή εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ. καθώς και το Προειδοποιητικό Σήμα της Γ.Γ.Π.Π., πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα υπό την προεδρία της  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δ. Κολυνδρίνη και παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επικείμενα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων, καταιγίδων, κλπ.

Αρχικά η Δ. Κολυνδρίνη ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συμμετοχή τους στην έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο κάθε ένας τις αρμοδιότητες του και την περιοχή ευθύνης του, ώστε να υπάρχει άμεση και έγκαιρη παρέμβαση οπουδήποτε και αν χρειασθεί.

Η Αντιπεριφεριάρχης κ. Κολυνδρίνη ενημέρωσε τους φορείς ότι ήδη έχει  πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕΜΣ, όπου επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα και το προσωπικό της για την αντιμετώπιση κινδύνων από έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, τόνισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί από την Π.ΕΜ.Σ. και εκτελούνται έργα αντιπλημμυρικά, οριοθέτησης και διευθέτησης χειμάρρων, καθαρισμοί ρεμάτων , τάφρων  και ερεισμάτων για την ασφαλή διοχέτευση των νερών σε όλο τον Νομό καθώς και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Εστάλη έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για την ανάγκη περιπολιών και την διακοπή της κυκλοφορίας όπου χρειασθεί και αν αυτό απαιτηθεί είτε σε ρέματα, χειμάρρους ή εκβολές ρεμάτων, είτε σε πολύ επικίνδυνα σημεία.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν εγγράφως και οι Δήμοι με τα μηχανήματα έργων που διαθέτουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή, να προβούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα επερχόμενα φαινόμενα και τις σχετικές συστάσεις της Γ.Γ. Πολ. Προστασίας και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.  .

Τέλος, εστάλησαν έγγραφες ενημερώσεις σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος