Ερώτηση Παπανάτσιου σε Σταϊκούρα για δηλώσεις του περί αύξησης καταθέσεων των Βολιωτών

Ερώτηση κατέθεσε η Αν. Τομεάρχης Οικονομικών και πρώην Υφυπουργός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου, προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας στοιχεία σχετικά με τις δηλώσεις του τελευταίου στην εκδήλωση ΔΕΕΠ Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας στο Βόλο. Ο κ. Σταϊκούρας πραγματοποίησε ομιλία κατά την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στη Μαγνησία το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Πολιτεία βοήθησε 12.739 επιχειρήσεις, δίνοντας περισσότερα από 272 εκ. ευρώ, ενώ στο τέλος του 2021 οι καταθέσεις των κατοίκων του Νομού ανήλθαν σε 2,1 δις. ευρώ, αυξημένες κατά 365 εκ. ευρώ από το τέλος του 2019. Αυτό σημαίνει, συνέχισε «ότι μέσα από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, κοινωνία και Πολιτεία τα καταφέραμε να βγούμε ισχυροί».


Η κ. Παπανάτσιου στην ερώτησή της τονίζει, ότι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στους πολίτες Μαγνησίας, καθώς μεγάλη μερίδα εκ των επιχειρηματιών της περιοχής δεν έχει λάβει στήριξη από την Πολιτεία ή έχει λάβει ελλιπή και καθυστερημένα. Παράλληλα, αναστάτωση επικρατεί και με την δήλωση περί ποσού 2,1 δις ευρώ καταθέσεων, αυξημένων κατά 365 εκ. ευρώ από το τέλος του 2019, που σύμφωνα με τον κ. Υπουργό διατηρούν στις τράπεζες οι κάτοικοι του Νομού. Η δήλωση αυτή ως γεγονός, αναφέρει η Βουλευτής, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες της Μαγνησίας, οι οποίοι στη πλειοψηφία τους πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ειδικά σήμερα που η ακρίβεια έχει αγγίξει δυσθεώρητα ύψη.
Καθώς η κρίση γεννά αβεβαιότητα, η αποταμίευση τείνει να αυξάνεται, χωρίς ωστόσο αυτό το γεγονός να συνεπάγεται την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας, ούτε σαφώς να συνδέεται με οποιαδήποτε στήριξη από πλευράς Πολιτείας, επισημαίνει η Βουλευτής.
Επειδή, τα ποσά που αναφέρθηκαν, είτε σε επίπεδο στήριξης, είτε σε επίπεδο καταθέσεων, δεν αφορούν την πλειοψηφία της κοινωνίας του Μαγνησίας που μοχθεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες και επίσης, δεν μπορεί να ακούγονται από τα πιο επίσημα χείλη, διάσπαρτα νούμερα, που δεν αφορούν τους πολλούς, προκειμένου να ενισχύουν το αφήγημα της Κυβέρνησης ότι «όλα τα έκανε περίφημα», η κ. Παπανάτσιου ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να παράσχει συγκεκριμένα στοιχεία σε σχέση με το πώς κατανεμήθηκε το συνολικό ποσό στις επιχειρήσεις του Νομού και συγκεκριμένα πόσες επιχειρήσεις της Μαγνησίας ενισχύθηκαν. Τέλος, ερωτά σε τι ποσά ανέρχονται οι καταθέσεις των πολιτών της Μαγνησίας στις τράπεζες, από που προκύπτουν αυτά τα ποσά τα οποία επικαλείται ο Υπουργός και ποια είναι η διαστρωμάτωση της αύξησης των καταθέσεων ανά εισοδηματική και επαγγελματική κατηγορία πολιτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος