Ερώτηση Α. Μεϊκόπουλου για μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη

“Την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στα σχολεία της Μαγνησίας και πανελλαδικά, όπως ζητούν σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί και σύμφωνα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας, την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία και την αύξηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων”, ζήτησε με Ερώτηση του από την αρμόδια Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου συζήτησαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα για τη λειτουργιά των σχολείων για δεύτερη χρονιά εν μέσω πανδημίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απόστολος Μούσιος, η Αντιπρόεδρος κ. Αποστολία Μπέκα και ο Γραμματέας κ. Καρακούσης Φωκάς.

Πέρυσι τέτοια εποχή είχα απευθύνει δύο κοινοβουλευτικά ερωτήματα και μία Επίκαιρη Ερώτηση με τα οποία κάλεσα το Υπουργείο να σταματήσει εν μέσω πανδημίας των συνωστισμό των μαθητών ανά τμήμα  στη Μαγνησία”, τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αναφέροντας ότι “σήμερα και πάλι οι εκπαιδευτικοί της Α/βάθμιας εκπαίδευσης στη Μαγνησία κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για αυξημένο αριθμό μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχίζουν να είναι εξαιρετικά ανησυχητικά και οι επιστήμονες εκφράζουν ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα με την έναρξη των σχολείων, το Υπουργείο συνεχίζει να κωφεύει σκοπίμως. Στο 25% των σχολείων σε Βόλο και Νέα Ιωνία καταγράφονται περισσότεροι από 20 μαθητές ανά τμήμα, ενώ σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα διά στόματος της  Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, διατυπώνει το κοινό αίτημα για μείωση του αριθμού των μαθητών στις σχολικές αίθουσες”, ανέφερε ο Βουλευτής.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ενημέρωσαν ότι “κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής για την καθαριότητα των αιθουσών με βάση τα υγειονομικά στάνταρ, που διαμορφώνει η πανδημία, την επισκευή αιθουσών, αλλά και την εξασφάλιση περισσότερων σχολικών λεωφορείων και πυκνότερων δρομολογίων για τη μετακίνηση των μαθητών. Μάλιστα η απόφαση του Υπουργείου για μείωση των ωρών απασχόλησης των καθαριστριών από 6,5 που ήταν πέρυσι σε 5.5 φέτος εν μέσω πανδημίας, δημιουργεί δικαιολογημένη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα”.

“Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, η εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας έχει τα ίδια αιτήματα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα στην πανδημία, αιτήματα που απορρέουν και από την οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ωστόσο το Υπουργείο αρνείται να δώσει λύση, ανέφερε ο Αλ. Μεϊκόπουλος και ζήτησε την άμεση ικανοποίηση όλων των κύριων αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος