Βόλος: Εργατικό ατύχημα με εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Βόλου

Έσπασε το χέρι της μία εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Βόλου, όταν το χέρι της μπλέχτηκε στον κάδο του απορριμματοφόρου στο πρωϊνό δρομολόγιο Κουκουράβα – Μακρινίτσα πριν την πλατεία της Μακρινίτσας. Η γυναίκα εργάζεται με οκτάμηνη σύμβαση και είναι πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ που καταγγέλλει το δήμο Βόλου καθώς δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ειδικά των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου και των δημοτικών ενοτήτων.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στην μακριά λίστα των τελευταίων χρόνων και στην περιοχή μας. Την περασμένη Πέμπτη 4/4 η συναδέλφισσα μας Χ.Δ., συμβασιούχος 8μηνίτισσα, πολύτεκνη μητέρα 4 παιδιών, εργαζόμενη στην Δημοτική Ενότητα Πορταριάς ως συνοδός απορριμματοφόρου, τραυματίστηκε σοβαρά με κάταγμα στο χέρι. Το εργατικό ατύχημα συνέβη όταν το χέρι της μπλέχτηκε στον κάδο του απορριμματοφόρου (“Βαρέλα”) στο πρωινό δρομολόγιο Κουκουράβα-Μακρινίτσα πριν την πλατεία της Μακρινίτσας. Η συναδέλφισσα μας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και βρίσκεται τώρα σε ανάρρωση.

Δεν φταίει “η κακιά η ώρα” για τα συνεχιζόμενα εργατικά ατυχήματα που βάζουν καθημερινά τις ζωές μας σε κίνδυνο. Πρόκειται κυριολεκτικά για εγκλήματα. Όλα τα τελευταία χρόνια είναι αλλεπάλληλες οι καταγγελίες που έχουμε κάνει ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας για τις τεράστιες ελλείψεις στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων Υγείας & Ασφάλειας, ειδικά στις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και των Δημοτικών Ενοτήτων. Μη χορήγηση των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας, παλαιωμένος τεχνικός εξοπλισμός που οδηγεί σε εύκολα ατυχήματα, παντελής έλλειψη εκπαίδευσης.

Πηγαίνουμε για μεροκάματο και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ζωντανοί ή αρτιμελείς. Οι συνάδελφοι μας συμβασιούχοι, θύματα του συνεχιζόμενου εμπαιγμού και της πολιτικής ομηρείας, είναι ακόμα πιο ευάλωτοι σε αυτές τις ελλείψεις.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας εκφράζει τις ευχές της στην συναδέλφισσα μας για γρήγορη ανάρρωση. Απαιτούμε από την Επιθεώρηση Υγείας & Ασφάλειας Μαγνησίας την πλήρη διελεύκανση των συνθηκών του εργατικού ατυχήματος και την επιβολή στην Δημοτική Αρχή Μπέου της λήψης των απαραίτητων μέτρων για να μην επαναληφθούν παρόμοια εγκήματα. Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ώστε ο εξοπλισμός στις Υπηρεσίες Καθαριότητας να βρίσκεται σε άριστη λειτουργική κατάσταση, να εφαρμόζονται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών, να δίνονται έγκαιρα και σε επαρκή ποσότητα όλα τα αναγκαία ΜΑΠ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος