Εργαστήριο για την Πολιτιστική Θεωρία και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Το 6ο Pelion Summer Lab for Cultural Theory and Experimental Humanities θα πραγματοποιηθεί στο Νεοχώρι Πηλίου από τις 27 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2025.

Το εργαστήριο 10 ημερών για την Πολιτιστική Θεωρία και τις Πειραματικές Ανθρωπιστικές Επιστήμες, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που συγκεντρώνει μεταπτυχιακούς φοιτητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες πρώιμης σταδιοδρομίας και πολιτιστικούς επαγγελματίες για διεπιστημονική ανταλλαγή γύρω από επείγοντα πολιτικά, κοινωνικά και οικολογικά ζητήματα.

Το φετινό θέμα “Anthroposcenes” απαντά κριτικά στις κυρίαρχες τεχνοκρατικές προσεγγίσεις της κλιματικής κατάρρευσης και στρέφεται στην οικοδραματουργία, τις κριτικές σπουδές υποδομών, την αποαποικιακή περιβαλλοντική σκέψη και το κοινοτικό θέατρο από τα κάτω ως εργαλεία για να φανταστούμε πιο δίκαια και βιώσιμα πλανητικά μέλλοντα.
Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για μεταπτυχιακες/ους φοιτητές, υποψήφιες/ους διδάκτορες, ανεξάρτητους ερευνητές, καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες, και νέες ερευνήτριες. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 28 Απριλίου 2025.
Βρείτε την φόρμα συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/2TJ1yPqzGzYDKTc9A

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος