Εργαστήρια δεξιοτήτων και στα Γυμνάσια από τη νέα σχολική χρονιά

Ενόψει της επέκτασης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022 σε όλα τα Γυμνάσια, η  ΔΔΕ Μαγνησίας διοργάνωσε σχετική διαδικτυακή ενημέρωση.


Σκοπός της ενημέρωσης ήταν να προετοιμαστούν οι σχολικές μονάδες να εντάξουν με τον αποδοτικότερο τρόπο τα εργαστήρια δεξιοτήτων στην εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Εισηγήτριες ήταν οι καθηγήτριες Ρούσση Νικολέττα & Ιωαννίδου Αθηνά, οι οποίες  υλοποίησαν το πιλοτικό πρόγραμμα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων κατά το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021 στο μοναδικό Γυμνάσιο του νομού που ήταν το Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου.
Την διαδικτυακή ενημέρωση παρακολούθησαν ο/η Διευθυντής/τρια και ο/η Υποδιευθυντής/τρια μαζί με δύο εκπαιδευτικούς του κάθε σχολείου, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές ενημέρωσης εντός της σχολικής μονάδος.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας, σημειώνει ότι τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, συμπληρωματικά στα άλλα γνωστά μαθήματα του σχολείου, προσφέρουν  στους μαθητές τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν πολύπλευρες γνώσεις, ικανότητες και κλίσεις, να γίνουν ενεργοί πολίτες και τελικά να οικοδομήσουν το μέλλον που οι ίδιοι επιθυμούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος