Επιχείρηση διάσωσης τριών εκδρομέων που χάθηκαν μεταξύ Ζαγοράς και Πουρίου

Βγήκαν από το μονοπάτι να δουν έναν καταρράκτη

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και το δήμο Ζαγοράς για τον εντοπισμό τριών εκδρομέων που χάθηκαν περπατώντας στην περιοχή Μεγαλόβραχος, μεταξύ Ζαγοράς-Μουρεσίου, χθες Πάσχα. Τελικά εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους χθες αργά τη νύχτα.

Ειδικότερα, δύο άνδρες και μία γυναίκα μαζί με το σκύλο τους πήγαν να περαπτήσουν το. Μονοπάτι στην περιοχή «Μεγαλόβραχος», μια δύσκολη περιοχή στο βουνό μεταξύ Ζαγοράς-Μουρεσίου. Βγήκαν όμως από το μονοπάτι και χάθηκαν. Όταν το αντιλήφθηκαν γύρω στις 8:30 το βράδυ κάλεσαν το 112. Και αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες που με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου έστησαν επιχείρηση ανεύρευσής τους. Την επιχείρηση συντόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Βασίλης Ρεπανίδης. Η επικοινωνία μαζί τους δεν χάθηκε ποτέ καθώς μιλούσαν στα κινητά τηλέφωνα. Τελικά εντοπίστηκαν στις 11 τη νύχτα και μεταφέρθηκαν στη Ζαγορά, όλοι καλά στην υγεία τους.

«Θέλει προσοχή ιδιαίτερη σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν έπρεπε να φύγουν από το δρόμο, καθώς αν ξεφύγεις μετά υπάρχει ο κίνδυνος να χαθείς», δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος, Πατής Κουτσάφτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος