Επιστρέφει το Φεστιβάλ Λιμνών Π.Ε. Καρδίτσας

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας επιστρέφει το φεστιβάλ Λιμνών Π.Ε. Καρδίτσας με διοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΠΕ Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με τους δήμους Καρδίτσας, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων και Παλαμά, και τοπικούς συλλόγους.

Σήμερα δόθηκε συνέντευξη τύπου όπου γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό να επισημαίνει ότι πραγματοποιούνται περισσότερες από 47 εκδηλώσεις, μουσικές και θεατρικές, με δωρεάν είσοδο. Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε ότι το φεστιβάλ σε δύσκολους καιρούς έρχεται να δώσει μια νότα αισιοδοξίας, και αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει συνεργασία Α’ και Β’ τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να υλοποιούνται ποιοτικές εκδηλώσεις για όλους. Ο δήμαρχος Παλαμά κ Σακελλαρίου μίλησε για έναν αναβαθμισμένο θεσμό που επιστρέφει μετά από δυο χρόνια απραξίας, δίνει ζωή στα χωριά και που, στον δήμο Παλαμά, θα κορυφωθεί με τα «Τιτάνεια».
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος ο οποίος επεσήμανε ότι το Φεστιβάλ Λιμνών με μια ποικιλία εκδηλώσεων, συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις – μουσικοθεατρικές παραστάσεις, είναι μια ωδή στον πολιτισμό. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα έρχονται να χαρίσουν τόσο στο κοινό της Καρδίτσας, όσο και στους επισκέπτες την περίοδο αυτή, μαγικές βραδιές. Βραδιές με συναυλίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της μουσικής δημιουργίας, με θεατρικές παραστάσεις που φέρνουν το κοινό σε επαφή με μια ανώτερη μορφή Τέχνης, με μουσικές εκδηλώσεις που δίνουν ‘’ άλλο χρώμα’’ στο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Κάλεσε δε όλους τους Καρδιτσιώτες αλλά και επισκέπτες να συμμετέχουν και να διασκεδάσουν.
Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος τόνισε ότι ο πολιτισμός και η λίμνη Πλαστήρα είναι ταυτόσημες έννοιες. Το φεστιβάλ σε συνδυασμό και με άλλες εκδηλώσεις ανανεώνει το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Τέλος, ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου είπε ότι γίνεται επανεκκίνηση του φεστιβάλ από τη λίμνη Στεφανιάδας, τη νεότερη φυσική λίμνη της Ελλάδας.

Παραστάσεις σε χωριά όλων των δήμου του νομού Καρδίτσας πραγματοποιούνται από το Θέατρο Όψεις, τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας, το Περιφερειακό Θέατρο, το Θέατρων Σκιών Καραμαγκιόλα και το θέατρο Σκιών Χάρμπα.

Το πρόγραμμα των συναυλιών

Δήμος Αργιθέας, 9/8 στη λίμνη Στεφανιάδα, Αλέξανδρος Κτιστάκης

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, 18/8 στην Κερασιά, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας

Δήμος Σοφάδων, Μουσικοθεατρική παράσταση, 21/8 στο θέατρο Κτημένης της Λίμνης Σμοκόβου, Ελένη Βιτάλη

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, 28/8 στα Καλύβια Πεζούλας, Ελεονώρα Ζουγανέλη

Δήμος Μουζακίου, 25/8 στην κεντρική πλατεία, Γιώργος Σαρρής, Λουκία Βαλάση, Λάμπρος Καρελάς

Δήμος Καρδίτσας 5/9 στην κεντρική πλατεία, Stan

Δήμος Παλαμά 9/9 στην κεντρική πλατεία, Μανώλης Κονταρός με τη συμμετοχή του Γιώργου Βελισσάρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος