Επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας Σπ. Λάππα στο Νοσοκομείο

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σπύρος Λάππας, συνοδευόμενος από τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Καρδίτσας Αποστόλη Μπουγουλιά.
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείο, με εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών και των νοσηλευτών, επισκέφθηκαν τους χώρους του ΤΕΠ, του φαρμακείο, του εμβολιαστικού κέντρου και συμμετείχαν στην κινητοποίηση των υγειονομικών. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του νοσοκομείου, παρουσιάστηκαν ενέργειες που έχουν γίνει από την αρχή της Πανδημίας μέχρι και σήμερα, ενημερώθηκε για τις ελλείψεις στο προσωπικό, αλλά και για τις προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού να υποστηρίξουν την εύρυθμη λειτουργία του. Τέθηκαν οι δυσκολίες και η διαχείριση των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας, η προετοιμασία του νέου πανδημικού κύματος, η προετοιμασία της παιδιατρικής να περιθάλψει παιδιά με covid, η στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, τα θέματα των αναστολών του προσωπικού και τα κενά που δημιουργούνται.
Επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας Σπ. Λάππα στο ΝοσοκομείοΟ βουλευτής τόνισε ότι, “στο ΓΝΚ υπήρξε αδυναμία εξυπηρέτησης και κάλυψης περιστατικών covid στη ΜΕΘ, αφού λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν μόνο 7 κρεβάτια, με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποι μας να βρεθούν να νοσηλευτούν σε άλλα και πολλές φορές απομακρυσμένα από το τόπο τους, νοσοκομεία. Ο νομός Καρδίτσας στερήθηκε το προηγούμενο διάστημα σημαντικές ιατρικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής (μη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων), ενώ είχε ανασταλεί η τακτική λειτουργία των χειρουργείων δημιουργώντας προβλήματα στη φροντίδα των ασθενών.
Και μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο του συστήματος υγείας το νοσοκομείο Καρδίτσας συνεχίζει να είναι ακέφαλο και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορη χωρίς να φροντίζει την αντικατάσταση του παραιτηθέντος διοικητή”.
Ο κ. Λάππας αφού ευχαρίστησε το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για τη στήριξη του στο νοσοκομείο, τόνισε ότι, “… Δεν υπήρξε η προετοιμασία που έπρεπε αλλά ούτε αξιοποίησε η κυβέρνηση το χρονικό περιθώριο, μετά από τόσους μήνες, να θωρακίσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με περισσότερες ΜΕΘ, με αύξηση χρηματοδότησης και με ένα σοβαρό σχέδιο, το οποίο να αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις της χώρας”.

Επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας Σπ. Λάππα στο Νοσοκομείο
Τέλος υπογράμμισε, ότι ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμβάλλει από την πλευρά του σε κάθε στήριξη του Νοσοκομείου και την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά θα συνεχίζει να ασκεί αυστηρή κριτική για τα λάθη και τις παραλείψεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος