Επίσκεψη εκπαιδευτικών Καρδίτσας στην Πολωνία

Επίσκεψη εκπαιδευτικών Καρδίτσας στην ΠολωνίαΤo Proszowice στην Κρακοβία της Πολωνίας επισκέφτηκε ομάδα εκπαιδευτικών της Δ.Δ.Ε Καρδίτσας ,στο πλαίσιο της τρίτης κινητικότητας του προγράμματος Erasmus + KA2 “E-plat forming education” που υλοποιεί η Δ.Δ.Ε Καρδίτσα σε συνεργασία με τον πολωνικό δήμο του Proszowice και σχολικού συγκροτήματος της περιοχής . Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, διαφορετικών ειδικοτήτων και σχολείων , πραγματοποίησαν σε εγκάρδιο κλίμα την τελευταία τους συνάντηση εργασίας με τους Πολωνούς συναδέλφους τους στο δημαρχείο της πόλης .

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η Πολωνή συντονίστρια Izabella Krzywkowska έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας που δημιούργησαν οι Πολωνοί εκπαιδευτικοί. Αντίστοιχα, από τους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε Καρδίτσας, η ομάδα των φιλολόγων ,με επικεφαλής το σχολικό σύμβουλο και συντονιστή Ηρακλή Τσιάμαλο και αποτελούμενη από τις καθηγήτριες Καλλιόπη Ευαγγελίδου , Αγορίτσα Σκαμπαρδώνη , Μελίνα Τσιανάκα και Βασιλική Φούφα ,παρουσίασε μια σύνοψη του έργου της και των συναντήσεών της με τους πολωνούς φιλολόγους για την προώθηση της καινοτομίας και της διαπολιτισμικότητας στη διδακτική πρακτική, καθώς και στοιχεία για τα σενάρια και τις ερωτήσεις κλειστού τύπου που έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος. Για την ομάδα των μαθηματικών , ο συντονιστής της ομάδας Αιμίλιος Βλάστος με το Γιώργιο Τσόγκα έκαναν μια ενδεικτική παρουσίαση των μαθηματικών ασκήσεων και παιχνιδιών που έχουν δημιουργήσει και αναρτήσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα οι μαθηματικοί της ομάδας. H εκπαιδευτικός ΠΕ06 Ευαγγελία Μιχαήλ παρουσίασε βιωματικά ένα καινοτόμο σενάριο διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας. Στις εργασίες του προγράμματος συμμετείχαν ως συντονιστές της ομάδας των φυσικών, οι εκπαιδευτικοί Αντώνης Ντάνης και Παναγιώτης Τσίνας. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης οι Έλληνες εκπαιδευτικοί πρόσφεραν ως δώρα στην αντίστοιχη πολωνική ομάδα τοπικά προϊόντα της Καρδίτσας. Παράλληλα, προσφέρθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες τουριστικοί και ιστορικοί οδηγοί του Ν. Καρδίτσας, μια ευγενική χορηγία του Δήμου Καρδίτσας.
Tο κλίμα μεταξύ των Ελλήνων και Πολωνών εκπαιδευτικών ήταν ιδιαίτερα θερμό και συγκινησιακά φορτισμένο, καθώς αυτή ήταν η τελευταία τους συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος. Όλοι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που απέκτησαν στη διάρκεια του προγράμματος αλλά και περήφανοι για το έργο που παρήγαγαν. Τέλος, να τονιστεί η συμβολή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Παπανούσκα στην υλοποίηση της κινητικότητας ( είναι ο γενικός υπεύθυνος για το πρόγραμμα), όπως και η βοήθεια του συντονιστή του προγράμματος Σπύρου Ντούβλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος