Επίσκεψη δημοσιογράφων από Γαλλία και Ολλανδία στην Αλόννησο

Συνεχίζουν οι προσπάθειες προβολής του Δήμου Αλοννήσου σε αγορές – «κλειδιά» του εξωτερικού. Σε συνεννόηση με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών, πραγματοποιήθηκε μέσα στον Ιούνιο επίσκεψη του πολύπειρου Ολλανδού δημοσιογράφου κ. Jos Caubo  από το καθιερωμένο Ολλανδικό περιοδικό Navenant https://www.navenant.nl  που διακρίνεται και εξειδικεύεται σε θέματα lifestyle, υγείας & ευεξίας, ταξιδιών και ποιότητας ζωής.

Την οργάνωση της φιλοξενίας ανέλαβαν  η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Αγάλλου μαζί με την επαγγελματία και ξενοδόχο, Ιωάννα Βαφίνη. Το περιοδικό θεωρείται ένα από τα κορυφαία στο είδος του και προσεγγίζει 2 φορές περισσότερο από το μέσο όρο, τον ποιοτικό ταξιδιώτη και καταναλωτή με ειδικά ενδιαφέροντα και διάθεση να «επενδύσει» τις διακοπές του σε αυθεντικούς προορισμούς.

Το εν λόγω μέσο έχει ευρεία διανομή στα περίπτερα και άλλα επιλεγμένα σημεία διανομής σε Ολλανδία και Βέλγιο, προσεγγίζοντας χιλιάδες αφοσιωμένους αναγνώστες. Ο κ. Caubo επισκέφτηκε τις πανέμορφες παραλίες της Αλοννήσου, περιηγήθηκε στη Χώρα και  το Πατητήρι, «βούτηξε» εικονικά στο ναυάγιο της Περιστέρας μέσα από το κέντρο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, γεύτηκε την τοπική κουζίνα  και δήλωσε εντυπωσιασμένος με τους «θησαυρούς» του νησιού.

Επίσκεψη δημοσιογράφων από Γαλλία και Ολλανδία στην ΑλόννησοΛίγες ημέρες μετά, την τιμητική της είχε η Γαλλική αγορά. Μετά από πρόσκληση του Δήμου, η έγκυρη δημοσιογράφος κυρία Isabelle Cervellin- Chevalier επισκέφτηκε την εξωτική Αλόννησο και μυήθηκε στη φιλοσοφία ζωής του  νησιού. Η κυρία Αγάλλου που ευχαριστεί θερμά όλους τους επαγγελματίες για τη στήριξη τους στις δύο αυτές δράσεις, συνόδευσε και επιμελήθηκε το πρόγραμμα της έμπειρης συντάκτριας που είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει τα διαφορετικά πρόσωπα του νησιού.

Εκδρομή με σκάφος στο θαλάσσιο πάρκο, «εικονική κατάδυση» στο κέντρο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, περιήγηση σε παραλίες και χωριά, δοκιμασία τοπικών συνταγών, συμμετοχή σε δραστηριότητες και επίσκεψη στη Διεθνή Ακαδημία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής συνέθεσαν ένα γεμάτο τετραήμερο, από 20 έως 24 Ιουνίου που ενθουσίασε την έμπειρη ταξιδιωτική συντάκτρια.  Η κα Chevallier θα αναλάβει τη δημιουργία αφιερώματος στον ιστότοπο της δημοφιλέστερης Γαλλικής εφημερίδας διεθνούς βεληνεκούς Le Figaro που αριθμεί δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες και ταξιδιώτες.

«Η Αλόννησος αποτελεί έναν από τους τελευταίους αυθεντικούς προορισμούς για διακοπές. Σε άριστη συνεργασία με φορείς όπως το έγκριτο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών, αλλά και μέσα από οργανωμένες πρωτοβουλίες μας, επιλέγουμε στοχευμένα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, προκειμένου να «ξετυλίξουμε» το αφήγημα μας. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση των ταξιδιωτών, αλλά και έμπειρων δημοσιογράφων δικαιώνουν τις προσπάθειες των επαγγελματιών, των κατοίκων και του Δήμου», δηλώνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος