Επιλύεται το θέμα της διοικητικής υποστήριξης των υπηρεσιών δόμησης στα νησιά

Προς επίλυση βαίνει το πρόβλημα, που είχε προκύψει με το γεγονός ότι στις 30 Μάϊου είχε λήξει η διάταξη που υποχρέωνε το δήμο Βόλου για διοικητική υποστήριξη των υπηρεσιών δόμησης στα νησιά των Σποράδων με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται για παράδειγμα αυτοψίες για αδειοδοτήσεις για λήψη ρεύματος.

Οι κάτοικοι των Σποράδων αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα και το ΤΕΕ με επιστολή του πριν αρκετές εβδομάδες ζητούσε να δοθεί παράταση έως ότου λυθεί το θέμα.

Τελικά σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, πληροφορήθηκε ότι δρομολογείται ολοκληρωμένη λύση:  «Στις 7 Ιουλίου στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται να ψηφιστεί τροπολογία με την οποία οι μεγάλοι Δήμοι που παρέχουν διοικητική υποστήριξη μέσω των ΥΔΟΜ σε άλλους μικρότερους Δήμους θα ενισχυθούν με οργανικές θέσεις μηχανικών αλλά και οικονομικά. Μάλιστα, με την προκήρυξη 13Κ τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να προχωρούν σε προσλήψεις ακόμα και με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας τροπολογίας θα αποφασιστεί η παράταση της ισχύος της διάταξης που ίσχυε μέχρι τις 30/5 και μάλιστα αναδρομικά από 1/6/22 μέχρι και 31/12/2022».

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το διττό περιεχόμενο της τροπολογίας τόσο για την στελέχωση των μεγάλων Δήμων που προσφέρουν υπηρεσίες όσο και για την παράταση της διάταξης που ίσχυε μέχρι 30/5 για το τελευταίο εξάμηνο επιλύει οριστικά το πρόβλημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος