Επικίνδυνος ο δρόμος που οδηγεί στο Γυμνάσιο – Λύκειο Τσαγκαράδας

Επικίνδυνος είναι ο δρόμος που οδηγεί στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η διευθύντρια του σχολείου, Πολυξένη Μητσοπούλου.

Ενημερώθηκε η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία με τη σειρά της με έγγραφό της την 1η Απριλίου 2022 προ τον αντιδήμαρχο Μουρεσίου Α. Σουλδάτο, τονίζει ότι είναι απαραίτητο η δημοτική αρχή να φροντίσει για την αποκατάσταση των προβλημάτων καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των μαθητών, γονέων, επισκεπτών του σχολείου και εκπαιδευτικών.

Επικίνδυνος ο δρόμος που οδηγεί στο Γυμνάσιο – Λύκειο Τσαγκαράδας

Σημειώνεται ότι η διευθύντρια του σχολείου είχε αποστείλει  έγγραφο προς τον κ. Σουλδάτο όπου ανέφερε αναλυτικά γιατί ο δρόμος είναι επικίνδυνος. Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο, ο δρόμος πρόσβασης προς το σχολείο είναι μέσα από το δάσος και αποτελεί τη μοναδική δίοδο προς το σχολείο αλλά και χρήσης του για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Επικίνδυνος ο δρόμος που οδηγεί στο Γυμνάσιο – Λύκειο Τσαγκαράδας

Οι επικινδυνότητες όπως περιγράφονται είναι οι εξής:

1. Στην είσοδο αυτού του δρόμου και πριν το ρέμα χοντρό κλαδί δέντρου γέρνει και είναι έτοιμο να σπάσει και να πέσει πάνω σε όποιον εκείνη τη στιγμή θα διέρχεται από το συγκεκριμένο σημείο, οπότε θα προκληθεί σοβαρό ατύχημα που μπορεί να επιφέρει σοβαρότατο τραυματισμό ή να αποβεί θανατηφόρο.

2. Μετά το εκκλησάκι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο δρόμος έχει υποχωρήσει επικίνδυνα σε ορισμένα σημεία, οπότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος με μία δυνατή βροχή να υποχωρήσει εντελώς κι αν κάποιος διέρχεται από το σημείο να βρεθεί με το αυτοκίνητό του μέσα στη ρεματιά, κινδυνεύοντας με σοβαρό τραυματισμό ή να αποκλειστούν τα αυτοκίνητα των εκπαιδευτικών στο χώρο του σχολείου και να μην μπορούν να μετακινηθούν.

Επικίνδυνος ο δρόμος που οδηγεί στο Γυμνάσιο – Λύκειο Τσαγκαράδας

3. Στην ανηφόρα μπροστά από κατοικία ιδιώτη έχει φαγωθεί το τσιμέντο και ειδικά ένα βαρύ όχημα είναι πολύ δύσκολο να ανέβει και να φτάσει στα σχολείο.

Για όλα αυτά ζητά από τη δημοτική αρχήν να παρέμβει με τις τεχνικές της υπηρεσίες και να κάνει ότι μπορεί ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και ο δρόμος να μην είναι επικίνδυνος. Από την 1η Απριλίου 2022 που υποβλήθηκε το έγγραφο μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και ο δρόμος παραμένει επικίνδυνος, σύμφωνα με την κ. Μητσοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος