Επί τάπητος τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα επί της μουσικής στην Μαγνησία

Βασικά θέματα συζήτησης αποτέλεσαν τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα επί της μουσικής και η δράση των Συλλογικών Οργανισμών Εκπροσώπησης (Ο.Σ.Δ.) των δικαιούχων των δικαιωμάτων (GEA, ΕΔΕΜ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ κτλ).
Υπήρξε μία γόνιμη συζήτηση, κατά την οποία οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.Μ. ενημερώθηκαν πλήρως για τις τρέχουσες εξελίξεις στο φλέγον θέμα των δικαιωμάτων επί της μουσικής και για τις πρόσφατες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Ο.Π.Ι με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του χώρου, αλλά και των Ο.Σ.Δ.. Παρουσιάστηκαν λεπτομερώς οι προτάσεις του Σ.Ε.Μ. και αναλύθηκαν οι ενέργειες στις οποίες θα ήταν σκόπιμο να προβούν οι επιχειρηματίες της εστίασης, με γνώμονα την άμεση επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και σχετίζονται άμεσα με την χρήση μουσικής στα καταστήματα τους.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα διοργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης του Σ.Ε.Μ. για τα μέλη του, στην οποία και θα αναλυθούν τα συμπεράσματα της συνάντησης, αλλά κυρίως θα γνωστοποιηθούν οι λύσεις που προτάθηκαν και οι επόμενες ήδη προγραμματισμένες ενέργειες του Συλλόγου, με συγκεκριμένη στόχευση που θα αφορά στην μείωση του κόστους για τη χρήση της μουσικής.

Δήλωση νομικού συμβούλου :

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, αλλά κυρίως χρήσιμη και γεμάτη χρηστικά συμπεράσματα, αποδείχτηκε η πρόσφατη συνάντηση μας με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΟΠΙ, η οποία ακολούθησε το σχετικό επιστημονικό συνέδριο που παρακολουθήσαμε πριν μερικές ημέρες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με θέμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Δικαιοσύνη».
Πρόθεση μας είναι το συντομότερο δυνατό να επικοινωνήσουμε στα μέλη του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας τα συμπεράσματα της συνάντησης, αλλά κυρίως τους τρόπους αντιμετώπισης του ιδιαίτερα επίκαιρου ζητήματος που αφορά στη χρήση της μουσικής στα καταστήματα της εστίασης. Ζήτημα που εντοπίζεται κυρίαρχα στις καθημερινές οχλήσεις των καταστηματαρχών από τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων για την καταβολή υπέρογκων χρηματικών ποσών για τη χρήση μουσικής και αφορούν μάλιστα ακόμη και το χρονικό διάστημα της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος