Επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το Σάββατο 26 Ιουνίου ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ», θα πραγματοποιήσει τελετή αδελφοποίησης του, με τους Δήμους, Βοΐου, Καστοριάς, Χίου, Λευκωσίας Κύπρου και Ζίτσας, που αποτελούν τους τόπους καταγωγής των επτά συντρόφων του Ρήγα.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Δήμου Stari Grad του Βελιγραδίου. Επίσης θα τιμηθεί ο Γεώργιος Σούρλας, π. Υπουργός, π. Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ».

Το πρόγραμμα του διημέρου

Σάββατο 26 Ιουνίου – πλατεία Ρολογιού Βελεστίνου

20.30: Τιμητική εκδήλωση για το Γεώργιο Σούρλα.

21.00: Τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των Δήμων καταγωγής των συντρόφων του Ρήγα

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

10.15: Επιμνημόσυνη Δέηση για τον μαρτυρικό θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή και των συντρόφων του και κατάθεση στεφάνων στο «Σπίτι του Ρήγα».

11.00: Ξενάγηση στον Εκθεσιακό Χώρο «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» όπου φυλάσσεται ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα

11.30: Ξενάγηση στον χώρο της Υπέρειας Κρήνης, της πανάρχαιας πηγής που βρισκόταν στο κέντρο της αρχαίας πόλης των Φερών.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Μουσική Σχολή Δήμου Ρήγα Φεραίου και τοπικοί πολιτιστικοί φορείς.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ